Adana 'sağlık'la ayağa kalkıyor

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, devlet hastanelerinin yenileneceğini, yeni hastanelerin ve tıp fakültelerinin de kurulacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valiliği toplantı salonunda, Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül'ün katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Coş, sağlık alanında yapılan ve yapılacak olan çalışmalara değinerek, bu kapsamda ilk olarak Adana Devlet Hastanesi'nin modernize edilmesi için gereken dosyaların tanzim edildiğini, Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi'nin de yeni modern ek binaya kavuşturulması konusunda projenin hazırlanma işleminin tamamlandığını belirtti. Coş, şöyle devam etti:

?Sonuç olarak bu iki hastanemizin modernizasyonu inşallah en kısa sürede tamamlanacak. Bu sene içinde yapılacak ihale ve inşaata başlama işlerinden sonra en kısa sürede tamamlanacağını biliyoruz. 1530 yataklı hastane projemiz de Sağlık Bakanlığımızca ihaleye çıkarılmış durumda. Bunun yanı sıra Ceyhan ve Kozan'da da modern birer devlet hastanesi inşası için ihaleler yapıldı. Kozan'da çalışmalara başlandı, Ceyhan'da da inşaata başlamak için gereken evraklar tamamlanmak üzere. Ek binalarla sağlık hizmeti tamamlanmıyor, bununla beraber hekim ve yardımcı sağlık personeli konusundaki, araç gereç konusundaki ihtiyaçlarımızın da en iyi şekilde karşılanması konusunda Sağlık Bakanlığımızın desteği ile hizmetleri devam ediyor. Amacımız Adana'nın sadece Çukurova bölgesine değil, Ortadoğu'ya hizmet eden uluslararası bir sağlık merkezi haline gelmesi ve vatandaşlarımızın Avrupa standartlarında sağlık hizmetine kavuşması.?

Bu çalışmalara yönelik sadece kamu kurumlarının değil özel sektöründe yapacağı her türlü sağlık yatırımını desteklediklerini ve beklediklerini ifade eden Coş, ?İlgili personellerimizin de sağlıkta yeni adımlar atma konusunda çabaları var, onları da izliyoruz. İlimize yeni tıp fakülteleri kazandırma çalışmalarımız var. Arsa ihtiyacı olanların da arsa tahsislerini yaptık. İnşallah YÖK'ten de gerekli izni aldıktan sonra, zaten mevcutta yapılmış olan başvurular sayesinde ilimize yeni tıp fakülteleri kurulacak. Sonuç olarak ilimiz, sağlık altyapısını daha da güçlendirmiş şekilde hizmet edecek? dedi.

?OPERASYONLARDA DA ELE GEÇİRİLEN MADDELERDE DE ARTIŞ VAR?

İl genelindeki güvenlik önlemleri ile ilgili çalışmaların başında uyuşturucu ile mücadelenin geldiğini ifade eden Coş, genel sağlığın ve gençlerin sağlığının korunması amacıyla bu çalışmaların iyileştirerek sürdüğünü kaydetti. Bu yanı sıra uyuşturucuyu perakende olarak piyasaya sürenlerle ilgili de mücadelenin etkin bir biçimde sürdüğünü söyleyen Coş, bu maksatla düzenlenen operasyon sayılarında ve ele geçirilen uyuşturucu maddelerin sayısında artış olduğunu vurguladı. Coş, ?Bu kapsamda 2012 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdiğimizde, bir önceki yıla göre ele geçirilen esrar miktarında 3 buçuk kattan fazla bir artış, ele geçirilen eroin miktarında da 65 kattan daha fazla bir artış elde edildiğini memnuniyet ile görüyoruz. Eğer bu uyuşturucu yakalanmamış olsaydı, yaklaşık 6 milyon insanın zehirlenmesine neden olacaktı? diye konuştu.

Vali Coş, devletin ilgili birimlerinin koordinasyon içerisinde vatandaşın sağlığını korumak adına denetimlerde istenilen rakamlara ulaşıldığını belirterek, 2012 yılının ilk 8 ayında 14 bin 681 işletmenin kontrol edildiğini, bu rakamın geçen yıl elde edilen rakamın 2 katı olduğunu söyledi. Gıda üreticilerinin sağlık kurallarına uymasını temenni eden Coş, ?Üst üste 3 denetimde başarılı olan işletmelerimize hazırladığımız bir yönergeyle kendilerinin diğer işletmelerden ayırt edilebilmesini ve tüketicinin rahatlıkla bu işletmeleri tercih edebilmesini sağlayacak resimli işaretleri kendilerine taktim edeceğiz? diye konuştu.

?YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖNCESİ 903 YENİ DERSLİK?

Vali Coş, yeni eğitim öğretim yılı öncesi 639 yeni dersliğin yapıldığını, 264 dersliğin de tadilat edilerek toplamda 903 yeni dersliğin eğitime kazandırıldığını açıkladı. Kitap dağıtımı konusunda da çalışmaların aksaksız olarak devam ettiğini anlatan Coş, amaçlarının öğrencilerin 12 yıllık zorunlu eğitimi başarıyla geçirmeleri olduğunu söyledi.

Coş, terör eylemlerinde ön saflarda çocukların kullanılması konusuna da değinerek, şunları söyledi:

?Devlet ve millet olarak çocuklarımızı yetiştirmek ve onları geleceğe hazırlamak için gayret gösterirken, bir kısım şer güçleri, kalem kitap tutması gereken çocuklarımızı istismar ederek, onları terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanmak ve onları birer ölüm makinesi haline getirmek için çalıştıklarını da dehşetle izliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız, bazı konularda çok duyarlılar; özellikle de polisin kullandığı gaz bombaları konusunda. Meşru kuvvetlerinin meşru kullandığı bir maddeyi çeşitli insani gerekçeler kullanarak karşı çıkmaya çalışan sağlık ve insan hakları konusunda hassas kuruluşlar, çocukların teröristlerin elinde istismar edilmesini, ellerindeki şeyin polislerin kullandığı biber gazlarından daha tehlikeli olduğunu anlamıyor. Bunlara da karşı çıkmalarını temenni ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber