Manavgat Belediyesi, oryantiring şampiyonası için 35 bin lira destekte bulundu

Antalya Manavgat Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu(TOF)'nun 21-24 Şubat 2013 tarihleri arası yapacağı Uluslararası Manavgat Oryantiring Günleri ve Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası'na 35 bin lira destekleme yapma kararı aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Belediyesi Meclisi; 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi gereğince eylül ayı toplantısını yaptı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yıllık izinde olduğu için Belediye Meclisi CHP'li üye Erşan Özden başkanlığından toplandı. Toplantıda 5 gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlandı.

TOF'un 3 yıldır Manavgat'ta oryantiring (koşarak yön bulma) yaptığını belirten Başkan Özden, 21-24 Şubat tarihleri arası yapılacak Akdeniz Ülkeleri Şampiyonası'nın Uluslararası Oryantiring Federasyonu(IOF) takvimine alındığını söyledi. Şampiyonaya 30 ülkeden bin 500 yerli ve yabancı sporcunun katılmasını beklediklerini belirten Özden, yapılacak 35 bin liralık desteğin Manavgat'ın tanıtımına katkı sağlayacağına yürekten inandıklarını kaydetti. Özden, "2013 yılı Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası'nın Manavgat'ta yapılması büyük şans. Bu şansı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Tanıtım özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinden gelecek turistler için fayda sağlayacaktır. 7'de 77'ye herkesin yapabileceği bir spor olduğu için turizm potansiyeli yüksek bir spor dalı." dedi.

Manavgat Belediye Meclisi, şampiyona için TOF'a 35 bin lira maddi destek vermeyi oy birliğiyle kabul etti. Meclis, gündemin 3 maddesi olan ve 30 Eylül'de yapılacak olan 1. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri yapılmasına Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e tam yetki verdi. Özden, yaptığı açıklamada, güreşin tarihi Kırkpınar Güreşleri ayarında yapılacağını söyledi. 1. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin organizasyonunu 651. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'ün dedesi Mehmet Öztürk'ün yapacağını belirten Özden, belediyenin 200 ile 250 bin lira maddi destekte bulunacağını, ata sporunun gelecek kuşaklara aktarılması için Manavgat'ta böyle bir etkinliği önemsediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber