Vali Güvenç: Foça bombacısı 6 yıl dağda öldürme üzerine eğitim almış

İzmir'in Foça ilçesindeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki son saldırıda yakalandıkları açıklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Foça bombacılarının yakalanması nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Viranşehir'de teröristlerden birinin ölü diğerinin ise yaralı olarak yakalandığını vurgulayan Vali Güvenç, yaralı PKK'lı Yunus Çicek'in 15 yaşında dağa götürüldüğünü ve 6 yıldır dağ da 'ölmek ve öldürmek' üzerine eğitim aldığını söyledi. Yaralı teröristin fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Vali Güvenç, örgütün kandırarak dağa götürdüğü gençlerden, son dönemdeki demokratik gelişmelerle ilgili özellikle bilgilendirme yapmadığına dikkati çekerek şöyle konuştu: " Yunus Çicek isimli aldatılmış bu genç; 6 yılda dünyada ve Türkiye'de neler olduğunun farkında değil. Türkiye'de kaç tane referandum yapıldı, sivilleşme adına hangi adımlar atıldı, ekonomiye neler katıldı, Türk ekonomisi 6 yılda ne kadar büyüdü, yeni anayasa için ne kadar çalışma yapıldı? Bunların hiç birinden haberi yok. 15 yaşında dağa götürülmüş, ölme ve öldürme üzerine eğitim haricinde 6 yıl anne ve babasını görmeden eğitilmiş. Bu genç PKK'nın diğer yüzünü gösterme adına ilginç bir örnek.? dedi.

FOÇA'DA 2 ASKER ŞEHİT OLMUŞ 12 KİŞİ YARALANMIŞTI

İzmir'in Foça ilçesinde 9 Ağustos 2012 günü iki askerin şehit olduğu ve 10'u asker 12 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısını yapanların, Şanlıurfa Viranşehir'de güvenlik güçleriyle çatışmaya giren iki kişi olduğu ortaya çıktı. Şanlıurfa'daki çatışmada "Ahmet Bal" sahte kimliğini kullanan terörist ölü ele geçilirken Yunus Çiçek'te yaralı olarak yakalandı. Bombacılara Foça'daki eylemleri sırasında yardım ve yataklık ettiği belirlenen beş kişi ise İzmir ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber