Adana'da 6 milyon insanı zehirleyecek uyuşturucu ele geçirildi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 2012'nin Ağustos ayı sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre esrar da 3.5, eroin miktarında ise 65 kattan daha fazla uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu operasyonları yapan güvenlik birimlerine teşekkür eden Coş, ?Eğer bu uyuşturucu yakalanmamış olsaydı, yaklaşık 6 milyon insan zehirlenecekti.? dedi.

Avni Coş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygün, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Alper Acil ve Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın da hazır bulunduğu toplantıda bu kurumların yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vatandaşların güvenli gıda tüketimi için etkin denetimlerin yapılmasına önem verdiklerine işaret eden Vali Coş, Alo 174 Gıda Hattı'na yapılan ihbarlarla da bu yılın sekiz ayında 14 bin 681 işletmenin kontrol edildiğini kaydetti.

Denetlemelerde üç kez geçen işletmeleri düzenleyecekleri törenle ?resmi işaretleri' tevdi edeceklerini anlatan Coş, gönüllü gıda müfettişliği sistemine dahil edilen kişilerin eğitiminin tamamlandığını ve kartlarının verildiğini ifade etti.

Adana'nın önemli lezzetlerinden biri olan ?bici bici' tatlısının sağlıklı bir şekilde halka sunulması için çabaladıklarını hatırlatan Coş, Ticaret Odası'nın bu ürünün isim hakkı ve standartlarının belirlenmesi için faaliyette bulunduğunu dile getirdi. İlin sağlık altyapısının geliştirilmesine yönelik hizmetlere değinen Coş, Yüreğir Devlet Hastanesi inşaatı için hazırlanan dosyanın ihale için TOKİ'ye gönderildiğini belirtti.

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin modern bir ek binaya kavuşturulacağını müjdeleyen Coş, ?Bu iki hastanenin modernizasyonu en kısa sürede tamamlanacak. Bin 530 yataklı kampüs hastane projesi de Sağlık Bakanlığı'nca ihaleye çıkarılmış durumda. Ceyhan ve Kozan Devlet Hastaneleri için de ihaleler yapıldı. Kozan'da inşaat çalışmaları başlandı, Ceyhan'da da temel atılması aşamasına gelindi. Amacımız kentti uluslararası bir sağlık merkezi haline getirmektir. Özel sağlık hizmetlerini destekliyor ve bekliyoruz. İlle yeni tıp fakülteleri kazandırmada üniversitelerin teklifleri var. Arsa ihtiyacı olanlara bu tahsisleri yaptık. Onlarda proje çalışmalarına başladı. YÖK'ten gerekli izinler alındıktan sonra, şehirde yeni tıp fakülteleri kurulacak.? diye konuştu.

Şu anda Adana'da özel, resmi ve üniversite hastanesinde toplam 15 bin 106 personel hizmet verdiğini aktaran Hüseyin Avni Coş, 3 bin 500 dolayında vatandaşa ?evde bakım' desteği sunulduğunu açıkladı.

903 YENİ DERSLİK

Bu yıl 639 yeni, 264 dersliğin de tadilat edilerek; toplamda 903 yeni sınıfın eğitime kazandırıldığına işaret eden Coş, kitap dağıtımı konusunda da çalışmaların aksaksız devam ettiğini söyledi.

12 yıllık zorunlu eğitim uygulamasına sorunsuz bir şekilde geçmeyi hedeflediklerini işaret eden Coş, şunları kaydetti: ?Özellikle bazı yörelerde küçük yaştaki çocukların çalıştırıldığını görüyoruz. Bunları da takip edeceğiz. Eğitim çağındaki çocukların okula kazandırılmasını sağlayacağız. Devlet olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için gayret gösteriyoruz. Bu arada bir kısım şer güçler kalem, kitap, bilgisayar kullanması gereken yavrularımızı istismar ediyor. Onları terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanmak ve birer ölüm makinesi haline getirmek için çalıştıklarını da dehşetle izliyoruz. Çocukların geleceğini karartan bu şer güçlere karşı kamuoyunun daha fazla destek vermesi, temenni ve tavsiyemizdir. İstatistiklere bakıldığında bazı çocukların bomba yaptırılırken, hayatını kaybettiği; bir kısmının patlayıcıyı atarken yaralandığı, kimi uzuvlarını kaybettiğini görüyoruz. Evlatlarımızı birer cani haline getiren, çocuk istismarcısı terör örgütü ve işbirlikçilerine karşı, özellikle STK'ların gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Bazı STK'ları kimi konularda çok duyarlılar. Örneğin; 'polis gaz kullanmasın' diyorlar. Ama ondan daha tehlikeli olan bir maddenin çocukların eline verilmesi karşısında bu kuruluşların sesiz kalmasını anlamak mümkün değil.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber