Kaymakam Bulgurlu 'eğitimde 12 şiddetinde deprem olmuş'

Antalya'nın Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ilçede 2011 LYS'de ilk Binde 5 öğrenci varken 2012'de bu sayının 2'ye düşmesini 12 şiddetinde bir depreme benzetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından LYS'de ilk 10 Bine giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Kız Teknik ve Meslek Lisesi Salonunda düzenlenen törene Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Bal, Okul idarecileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Manavgat Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç ?üniversiteye kayıtların başladığı şu günlerde bizler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında LYS'ye girerek akranları arasında ciddi başarılara imza atarak Türkiye genelinde ilk 10 bine giren öğrencilerimizi tespit edip onları ödüllendirmek istedik? dedi.

Verilen istatistiki bilgiler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ?Başarının kriteri ilk okulda aldığın 5 ile ilgili değil, pekiyi ile de ilgili değil. Orta okulda aldığın pekiyi ile de ilgili değil. Lisede aldığınla da ilgili değil. Ama bunsuz da olmaz. Dolayısıyla hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ancak içinizde bazıları var ki. Onlar tartışmasızdır. Türkiye'de emsallerine göre gerçekten çok büyük başarılar elde etmişlerdir. Ben ilk 10 bine giren bütün evlatlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Hepsinden önemlisi ilk bine giren çocukları hepsinden farklı hepsinden özel olarak tebrik ediyor? diye konuştu.

Geçen yıl ilk binde 5 öğrencimiz vardı diyen Bulgurlu, ?bu yıl bu sayı 5'den 2'ye düşmüş. Bu 12 şiddetinde depremdir. Ayakta duran bir şey kalmamış. Dünyada hiç böyle bir deprem duydunuz mu? Aha bu bir depremdir. Ben bu depremi istemiyorum. Gelecek yıl bunu düzeltmek için gerekeni yapın. Bunu değerlendirin. Önce bir sebebini bulun. Öğrencileriniz mi hakikaten çalışmıyor. Öğretmenlerimiz mi ilgilenmedi? Yani durumumuz iyi değil. İlgilenmeyen biri varsa işini yapsın yada bırakıp gitsin. Ya bu depremi düzelteceğiz yada düzelteceğiz? diye sitemde bulundu.

LYS sonunda Türkiye genelinde ilk bin ve 10 bine giren öğrencilere teşekkür eden Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, öğrencilere kitap hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber