İstanbul'da okullar sorunlu açılıyor

Haber Giriş : 30 Ağustos 2005 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl 80 bine yakın öğrencinin göç ettiği İstanbul'a ne derslik yetiyor ne öğretmen, ne de hizmetli ve memur.

Öğretmen açığının nedeni her yıl göçle gelen 80 bine yakın yeni öğrenci. Ancak göçün yarattığı tek sıkıntı bu değil. Normal koşullarda her yıl bin 500 derslik yapılması gereken İstanbul'da göç çocukları için de bin 500 derslik yapılması gerekiyor.

BALIBEY'İN UMUDU YENİ OKULLAR
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'in tüm umudu, 100'ü 12 Eylül'de, 60'ı da Aralık'ta hizmete girecek 160 yeni okulda. Balıbey, ?15 Aralık'ta açılacak 60 okul ve arkasından gelecek 30 okul İstanbul'un çok net söylüyorum, yüzde 80 sorununu çözmüş olacak. Özellikle o göç alan yerler Sultanbeyli, Esenler, Esenyurt, Küçük Çekmece, Büyük Çekmece gibi bizim büyük göç alan yerlerimiz buralarda kamulaştırma yaptık bu sıkıntı büyük bir ölçüde çözülüyor? dedi.

PERSONEL SIKINTISI YAŞANIYOR
Her yıl 500 bin öğrencinin kayıt döngüsü yaşadığı İstanbul'da, eğitim yöneticileri bir yandan da para ve personel bulma telaşı yaşadıklarını belirten Ömer Balıbey, şunları söyledi:

?Okullara hizmetli bulamıyoruz. Şu an 160 tane yeni okul yapıyoruz. Ama bu 160 okula hizmetli veremiyoruz. Tabii bunun sözleşmeli olması, sigortalı olması gerekiyor. Diğer kurumlardan geldi. MEB'in diğer kurumlardan aldığı hizmetliler var. Orman Bakanlığı'ndan geldi, Köy Hizmetleri'nden geldi, ama her yıl 150 okul açılınca buralara hizmetli ve memur gerekiyor.?

Balıbey'e göre Maliye'nin yeni kadro vermediği devlet okullarını döndürmenin tek yolu, hizmet satın almaktan geçiyor.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber