Çanakkaleli öğrenciler NASA'yı ziyaret etti

Çanakkale'de hayata geçirilen proje ile maddi durumu iyi olmayan öğrenciler, önemli merkezlere götürülüyor. Proje çerçevesinde iki öğrenci, NASA'yı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güney Marmara Kalkınma Ajansı destekli 'Yerelden Cambridge ve NASA'ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme' adlı proje hayata geçirildi. Proje kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim üyeleri Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman ve Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Ezine 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda okuyan Hakan Uysal ve Çardak İlköğretim Okulu öğrencisi Ozan Ay ile birlikte Washington D.C.'de NASA Genel Merkezi (Headquarter) ile çeşitli akademik, kültür ve sanat merkezlerinde incelemelerde bulundu.

ÇOMÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Metehan Uzun ve Doç. Dr. Ahmet Ünver başkanlığındaki ikinci öğrenci grubu da proje çerçevesinde Londra'da çeşitli akademik, kültür ve sanat merkezlerinde incelemelerde bulunarak Cambridge Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Proje çerçevesinde, Kepez Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Ayşe Arasan, Gelibolu Gazi Süleyman Paşa İlköğretim Okulu'ndan Hayrullah Sevinç, Yenice Akçakoyun YİBO'dan Doğukan Sertaş Şavran, Biga Hamdibey İlköğretim Okulu'ndan Merve Çakır, Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'ndan Selin Tezel, Turgut Reis İlköğretim Okulu'ndan Emirhan Gelen, Çan 75. Yıl İlköğretim Okulu'ndan Onur Öz ve Ayvacık Ümmihan Hatun İlköğretim Okulu'ndan Mustafa Sönmez de İngiltere'ye gitmeye hak kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber