Erciş YİBO, ESBAŞ Uzay Kampı'nda

Van Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)'nda, 2011-2012 eğitim öğretim yılında başarı gösteren 15 öğrenci, 2 öğretmen refakatinde İzmir Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ)'nde bulunan Uzay Kampı'na katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD, Kanada ve Belçika'dan sonra uzay kampına sahip dördüncü ülkenin Türkiye olduğunu belirten Erciş YİBO Müdürü Erol Şimşek, bu kamp ile öğrencilerin başarılarının ödüllendirildiğini belirtti. Şimşek, uzay ve bilim merkezi olan Uzay Kampı ile Türkiye'de öğrencilerin gelecekte iyi birer mühendis, bilim adamı, astronot olabilmeleri için yeteneklerini geliştirdiğini ve bu mesleklere yönelim için motive olduklarını belirtti. Şimşek, öğrencilerin 6 günlük kamp boyunca uzay mekiğinde uçuş görevi eğitimi, astronotların yaptığı simülasyon egzersizleri, bilgisayar dersleri ve sınıf içi tartışmalarla gerçekçi bir uzay ortamı sağlandığını söyledi.

Önceki yıllarda da başarılı öğrencilerin, ESBAŞ'ın sağladığı burs desteğiyle Uzay Kampı'na katıldığını söyleyen Şimşek, bu kamp sayesinde başarılı öğrenciler ödüllendirilirken, diğer öğrencilerin de gelecek yıl gidebilmek için motive olduğunu söyledi. Şimşek, "Bu imkanı öğrencilerimize sunan, Türkiye'de çağdaş bir endüstri merkezi olan Ege Serbest Bölgesi yönetimine, Uzay Kampı'nın Türkiye ekibine ve kaymakamımız ile ilçe milli eğitim müdürümüze teşekkür ederim. Bu kamplar sayesinde ilçemizdeki ve okulumuzdaki eğitim kalitesi yükselecektir. Öğrencilerimizin hayata bakış açıları değişecektir." dedi.

Kampa Katılan Öğrencilerden Ferhat Demir, ?Uzay Kampı bizim için hem eğlenceli hem de bilgilendiriciydi. Uzay hakkında bilgiler aldık, astronotların nasıl çalıştıklarını, simülasyonları kullanarak öğrendik. Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen öğrencilerle tanıştık. 6 günümüz dolu dolu geçti. Önceki yıllarda Uzay Kampı'na katılan öğrencilerimizden Harun Demir, Nursena Sevinç, Mazlum Hezer, Haşim Arslan, Ayşenur Şimşek, bu sene SBS'de fen liselerine yerleşmiştir. Uzay Kampı'na katılan öğrencilerimizin de içinde bulunduğu 21 öğrenci, Anadolu Öğretmen Liselerine yerleşmiştir. Erciş YİBO öğrencileri 3 yıldır uzay kampına katılıyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber