Sivas'taki kuyumcu soygununu özel ekip aydınlatacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Sivas'ta ağustos ayı içinde yaşanan kuyumcu soygununun faillerinin bulunması için özel bir ekip görevlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Faillerin yakalanması için Sivas polisi çalışmalarını sürdürürken, olayın aydınlatılması için Ankara'dan Sivas'a özel bir ekip Sivas'a gönderildi.

Atatürk Caddesi tarihi Taşhan'ın köşesinde bulunan bir kuyumcunun soyulmasının ardından bir ay süre geçti. Üzeri kapatılmış Murdar Irmağı yatağından girerek kuyumcunun bulunduğu Atatürk Caddesi'ne ulaşan soyguncular, 7 metre tünel kazarak kasaya ulaşmış ve 15 kilogram altını alarak kayıplara karışmıştı.

Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri inceleme ekipleri tarafından itfaiye yardımıyla ırmak yatağında ve kanalizasyon hattında inceleme yapıldı. Şahıslarla ilgili bazı materyallere ulaşıldığı öğrenilirken, bulunan malzemelerin olayla ilgilisinin bulunup bulunmadığı araştırılıyor. Daha önce benzer soygunların başka illerde olduğunu tespit eden ekipler, olayın çok profesyonel bağlantıları olabileceği üzerinde duruyor.

Geçen mart ayında Ordu'da ve özellikle 2 sene önce Rize'de gerçekleşen kuyumcu soygunlarının yapılış şekilleri ile Sivas'taki soygunun benzerlikler taşıdığı belirtildi. Ordu'daki soygun, arka binanın bodrumundan tünel kazarak kuyumcunun bulunduğu binaya ulaşılarak gerçekleştirilirken. Rize'de gerçekleşen olayda ise üzeri kapatılan bir dere yatağından girilip soygunun yapıldığı kaydedildi.

Soygunun çok profesyonel kişilerce yapıldığının belirlenmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından özel bir ekip Sivas'a gönderildi. Konusunda uzman polislerden oluşan ekibin olayı yeniden inceleyeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber