Trabzon'da kemençeciye turizme katkı madalyası verildi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, kemençe sanatçısı Sinan Aydın'ı turizme yaptığı katkı nedeniyle madalya ile ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kızılcık, turizminin gelişmesini önemsediklerini belirterek, bunun için her ferdin kendi beceri ve özelliklerini kullanarak bir turizm elçisi olabileceğine dikkati çekti.

Kemençe sanatçısı Sinan Aydın'ı makamında kabul eden Vali Kızılcık, yıllardır Atatürk Köşkü ve civarında kemençesi ile gelen misafirleri eğlendiren ve geçimini bu yolla sağlayan Sinan Aydın'a, ilin turizmine katkısı nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte madalya taktı.

Trabzon ve bölge için turizm alanında yapılan çalışmaları önemsediklerini kaydeden Vali Recep Kızılcık, "Trabzon ve bölgemiz için turizm alanında önemli altyapı çalışmalarını sürdürmekteyiz. Trabzonumuz ve bölgemiz son yıllarda ülkemizin önemli turizm bölgelerinden birisi haline geldi. Turizm alanında bölgemizin gelişmesi adına yapılan çalışmaları da takdirle karşılıyoruz. Bu anlamda Sinan Aydın kardeşimiz kemençesi ile sanatını icra ederek, turistlerimize hem kültürümüzü tanıtıyor hemde turistleri eğlendiriyor. Biz de kendisini yaptığı bu çalışmalardan dolayı ödüllendirmek istedik.? dedi.

Herkesin kendi becerileri ve özelliklerini kullanarak bir turizm elçisi olabileceğine işaret eden Kızılcık, şöyle konuştu: ?Kemençeci kemençesiyle, kemancı kemanıyla, ses sanatçısı sesiyle, ressam resimleriyle, karikatür sanatçısı karikatürüyle hem sanatını icra eder, hem de bölgesine turizm konusunda katkı sağlayabilir." şeklinde konuştu.

Kemençeci Sinan Aydın ise verilen ödüllün kendisini onurlandırdığını belirterek, tarif edilemez duygular içinde bulunduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber