Manavgat'ın tanıtımı için dağ bisikleti maratonuna sahip çıkalım

İki yıl Manavgat'ta dağ bisikleti maratonu yapılmayınca, dağ bisikleti etkinlikleri Antalya'nın İbradı ve Alanya ilçesine kaydırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Şimşek, en son 2 yıl önce yapılan 4. Manavgat Uluslararası Dağ Bisikleti Maratonu'nun devam ettirilmesini istedi. Dağ bisikleti organizasyonunu geçmiş yıllarda Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER)'nin yaptığını hatırlatan Şimşek, 2 yıldır organizasyon olmadığı için maratonun Türkiye Bisiklet Federasyonu(TBF) tarafından İbradı ile Alanya'ya kaydırıldığını söyledi.

Dağ bisikleti maratonu ve Uluslararası Manavgat Oryantiring Yarışı'nın turizm şehrinin tanıtımına katkı sağladığını belirten Şimşek, Manavgat'ta sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin 2 spor dalının yapılmasına destek vermesi gerektiğini kaydetti. Şimşek, "Maalesef dağ bisikleti maratonuna 2 yıldır sahip çıkılmadığı için Manavgat'tan Alanya ve İbradı'ya kaydı. Maratonun yeniden Manavgat'ta yapılması turizm şehrinin dünyada doğa sporları turizminde marka olmasını sağlayacaktır. Dünyanın en güzel dağ bisikleti ve oryantiring(koşarak yön bulma) parkur alanı Manavgat'ta bulunuyor. Bunun kıymetini iyi bilelim. Özellikle ortantiring sporuyla İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistleri bölgemize çekiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber