Etimesgut'ta kongre ve kültür merkezine Korkut Ata adı verildi

Ankara Etimesgut Belediye Meclisi, yapımı son aşamaya gelen Kongre ve Kültür Merkezi'ne Dede Korkut hikayelerinin anlatıcısı Korkut Ata'nın adını verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel başkanlığında eylül ayı toplantısını yapan belediye meclisi, isimlendirme kararını oy birliğiyle aldı.

Başkan Demirel, kongre merkezi hakkında bilgi verdi. Ankara'nın en modern ve kapsamlı kongre ve kültür merkezini Etimesgut'a inşa ettiklerini belirten Demirel, ?Kongre ve Kültür Merkezimiz, çok amaçlı bir kültür ve sanat merkezi olacak. Merkezimizde 780 koltuklu konferans salonu ile 700 metrekare fuaye ve sürekli sergi alanı, bin, 500 ve 400 kişilik çok amaçlı salonlar, 350 metrekare sahne büyüklüğü olan 3 bin seyirci kapasiteli amfi tiyatro yer alıyor. Artık birçok sosyal ve kültürel etkinlik burada yapılacak. Yalnız Etimesgut'un değil Ankara'nın geneline hitap edecek bir merkez inşa ettik. Meclis üyelerimizle bu merkezimize Korkut Ata ismini verdik. Korkut Ata, Dede Korkut hikayelerinin anlatıcısı, ozan, veli, şair, yani Türk edebiyatında çok önemli bir yere sahip tarihi bir karakterdir. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezimizi çok kısa bir süre sonra halkımızın hizmetine açacağız. İlçemiz ve Başkentimiz için hayırlı olsun? dedi.

Demirel, kongre ve kültür merkezinde Korkut Ata'nın büstü ve hayatını anlatan bir yazıtın olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber