Ordu'da tarih canlanıyor

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Taşbaşı Mahallesi'nde otantik mimari özelliklerini yansıtan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarıyla eski tarihi dokunun yeniden ortaya çıkarılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan çalışmalarda sokakların geçmişte sahip oldukları özgün dokunun ortaya çıkarıldığını belirten Vali Orhan Düzgün, binaların özgün hallerine dönüştürülmesi yönünde önemli bir mesafe alındığını belirtti. Vali Orhan Düzgün, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayladığı proje doğrultusunda, çerçeve, dış cephe boyaları ve çatıların orijinal hallerine dönük olarak gerekli restorasyonların yapıldığını ifade ederek, ?Binaların iyileştirme çalışmaları yapılırken aynı zamanda sokak ve zemin döşemesine yönelik de bir çalışma yapılıyor. Sokakların sahip olduğu eski taş dokuya göre yeniden döşemesi yapılacak. Menekşe Sokak'ta bu çalışma yapıldı. Şimdi Sıtkıcan Caddesi'nde de benzer bir çalışma devam edecek? dedi.

1.ETAP RESTORASYON BİTİYOR

Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmalarının sürdüğü alanda bir yıl önce ihale edilen tarihi evlerin restorasyonu aslına uygun bir görüntüye kavuşmaya başladı. 15 Ekim tarihine kadar bitirilmesi amaçlanan çalışmalarda 13 tarihi ev restore edildi. Buradaki restorasyon çalışmalarının bitirilmesinin ardından yeni bir ihale yapılarak Taşbaşı Mahallesi'nde bulunan 15 adet tarihi evin restorasyonu başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber