Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Atina'da Türkiye'yi temsil etti

Ankara Altındağlı gençler tarafından oluşturulan ve sergiledikleri performanslarla büyük beğeni toplayan Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen 'Uluslararası Halk Dansları Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 ülkeden 500'e yakın dansçının katıldığı festivalde Altındağlı dansçılar, sergiledikleri Artvin, Bilecik, Trabzon yöresi halk dansları, seymen oyunu ve aşık ile maşuk gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali, Venezuela, Bulgaristan, Arjantin, Mısır, Filistin, Meksika, Fransa, Portekiz, Yunanistan ve Filipinler'den katılan 500'e yakın dansçıyı bir araya getirdi. Festivale bu yıl Türkiye'yi temsilen katılan Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ise festivalin en beğenilen ekibi olmayı başardı. Festivale 36 kişilik bir kafileyle gittiklerini söyleyen Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keskin, diğer ülkelerin topluluklarının Altındağ Belediyesi ekibini çok beğendiğini ifade etti. Keskin, ?Ekiplerimiz çok büyük bir başarı göstererek, diğer ülkelerin arasında yıldız gibi parlamayı başardı. Festival sonrasında diğer ülke ekiplerinin bazılarından birlikte çalışmak için teklifler ve işbirliği önerileri aldık. Bu hem bizim hem de ekibimiz için çok sevindirici bir gelişme.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber