Yalova'daki riskli binalar için ilk adım

Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında Yalova'daki riskli alanların ve risk altındaki binaların tespitine yönelik Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Toplantısı Yalova Valisi Esengül Civelek başkanlığında gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deprem riski taşıyan yapıların tespiti ve yıkımı ile ilgili olarak çıkartılan Kentsel Dönüşüm Yasası illerde uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda Yalova Valisi Esengül Civelek başkanlığında belediye başkanları ve ilgili kurum müdürlerinin katılımı ile Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya bir sunum yaptı. İldeki genel durumu anlatan Ulukaya, mevzuatlar, ilk etapta yapılması gerekenler ve örnek uygulamalarla ilgili toplantıya katılanlara bilgiler verdi. Ardından ildeki riskli binaların tespitine yönelik çalışma yapacak komisyon oluşturuldu. Komisyon ilk toplantısını bugün Yalova Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirecek.

İl merkezi ve ilçelerde şu an için bin 352 riskli binanın bulunduğu biliniyor. Komisyon bu binaları dolaşarak gerekli tespitleri gerçekleştirecek. Tespitlerde yıkımına karar verilen binalar hemen yıkılmaya başlanacak. Onarım gerektiren binalar içinse mülk sahiplerine süre verilecek.

Yıkılacak binaların yerine ilde yeni binaların yapılabilmesi için 24 rezerv alanı belirlendi. Bu alanlarla ilgili dosyalar ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi.Yıkım öncesi buralarda toplu konutlar inşa edilecek. Yıkım öncesi riskli binalarda kalan vatandaşlar ise buraya nakledilecek ve yıkım işlemi bundan sonra başlatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber