Adıyaman yeni eğitim-öğretim yılına derslik ihtiyacıyla giriyor

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, 2012-2013 eğitim ve öğretim sezonuna girmek için tüm hazırlıkların yapıldığını fakat derslik ihtiyacının olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, 60-66 ay arası, 66-72 ay arası kayıtlardan dolayı oluşabilecek derslik ihtiyacını karşılamak için çeşitli tedbirler alındığını kaydetti. Yeni eğitim ve öğretim yılına derslik ihtiyacıyla girdiklerini ifade eden Özkan, bu ihtiyaçları gidermek için alınan önlemler sayesinde 64 derslik kazanıldığını belirtti. Özkan, şunları söyledi:

"Derslik ihtiyacını gidermek için çeşitli tedbirlere başvurduk. 32 metrekareden büyük olan müdür odaları ve aktif olarak kullanılmayan salonları dersliğe çevirdik. Bu yöntemle 64 derslik kazandırdık. Bu bizim için önemli bir derslik sayısıdır. Fakat bu çalışmalar yetersizdir ve ilimizin derslik ihtiyacı vardır. Bu bakımdan ilimize acilen ilk, orta ve lise binaları yapılması gerekmektedir. Şuan itibariyle bin 500 civarında dersliğe ihtiyaç var. Bakanlığın eğitim kampusu projesi ile bütün sorunların çözüleceği düşüncesindeyim. Bakanlık ve İl Özel İdare'nin derslik çalışmalarının yanında TOKİ tarafından Adıyaman'a yapılacak olan 3 eğitim birimiyle ilgili gelişmeler yaşandı. Kahta Halk Eğitim Merkezi ihaleyle askıya çıktı, 32 derslikli Mehmet Akif Ersoy Okulu 2 ay içersinde ihale sürecine çıkacak, Atakent 16 derslikli lise inşaatı ihaleye çıkacaktır."

Adıyaman'a açılan ikinci Sağlık Meslek Lisesi'nde mesleki branş öğretmeninin bulunmadığı ve öğrencilerin mağdur olacağı iddialarına ise Özkan, "İkinci Sağlık Meslek Lisesi yeni bir okul olduğu için öğretmen ataması ve diğer konularda bakanlık yetkilidir. Hiçir öğrenci mağdur edilmeyecek. Önümüzdeki hafta yapılacak olan atamada ihtiyaç olunan öğretmen atamaları yapılacaktır" yanıtını verdi.

Özkan, Adıyaman'da 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 585 ilkokul, 211 ortaokul ve 72 lise binasında eğitim verileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber