Polise atmak istediği bomba elinde patlamıştı

Adana'da izinsiz gösteriler sırasında polise atmak istediği el yapımı bombanın elinde patlaması sonucu yaralanan 15 yaşındaki zanlı hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet Mahallesi'nde 15 gün önce polise atmak istediği bombanın elinde patlaması sonucu iki parmağını kaybeden 15 yaşındaki D.K. hakkında iddianame hazırlandı. Savcılığın iddianamesine göre, D.K. hakkında "patlayıcı madde bulundurma" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İfadesinde suçu kabul etmeyerek yasadışı eylemlere katılmadığını ve tesadüfen olayların ortasında kaldığını savunan D.K, polislere ve polis araçlarına molotofkokteyli atmak istemediğini kaydetti.

Daha önce de benzer bir eylemden dolayı yakalanıp hakkında yapılan adli işlemin ardından serbest bırakıldığı belirlenen D.K'nın yaşının küçük olması nedeniyle cezasının indirilmesi istendi.

Tutuksuz yargılanan D.K, Hürriyet Mahallesi'nde 20 Ağustos'ta düzenlenen izinsiz gösteri sırasında polise doğru atmak istediği el yapımı bombanın patlaması sonucu iki parmağını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber