İşçi Dernekleri Federasyonu kuruldu

Ordu ili öncülüğünde Çorum, Kahramanmaraş, Giresun, Zonguldak Ereğli'deki İşçi Dernekleri tarafından İşçi Dernekleri Federasyonu(İDEF) kuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu İşçi Dayanışma Derneği binasında basın mensuplarının karşısına geçen İDEF Başkanı Abdülaziz Özen yaptığı konuşmada işçilerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Özen, "Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener' sözünü kendimize şiar edinmeliyiz. 500 bin işçinin kendinden başka dostu ve anlayanı yoktur. Özellikle taşeron işçileri kendine gelir kaynağı görerek aramıza girmeye çalışan fakat hak savunmaya geldiğinden yanımızda olmayan sendikaları gördükçe işçilerimizin kenetlenmesi ve birlik olması lazım" dedi.

İDEF Başkanı Özen sözlerine şöyle devam etti: "Dün haktan hukuktan haberi olmayan bizler bugün federasyonumuzu kurduk. Ülke genelinde birlik ve beraberliğin neticesinde neler olacağını ispatladık. Türkiye genelinde üç federasyonla 500 bin işçimizin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bugün Ordu ili öncülüğünde kurulan İDEF'i kamuoyuna sunmaktan onur duyarım. 500 bin işçi kardeşimize İDEF hayırlı olsun. Çorum, Kahramanmaraş, Giresun, Zonguldak Ereğli ve Ordu illerinin bir araya gelerek kurduğu İşçi Dernekleri Federasyonu ve yakın zamanda açıklaması yapılacak diğer federasyonlarla artık daha güçlü olarak meydanlarda mücadelemize devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber