Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Gümüşhane'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Gerek Toplum Yararına Çalışma gerek meslek edindirme kursları çerçevesinde 1.5 milyarlık imkanı gençlerimiz meslek sahibi olsun, iş sahibi olsun, işsizliğimiz azalsın diye kullanıyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik, Toplum Yararına Çalışma Programı kura çekiminden sonra Gümüşhane Vali Vekili Cahit Kasratepe'yi makamında ziyaret etti.

Karatepe ile bir süre sohbet eden Bakan Çelik, bir gazetecinin sorusu üzerine, Toplum Yararına Çalışma Programı bünyesinde Türkiye genelinde şu anda 70 bine yakın vatandaşı istihdam ettiklerini belirterek, "Toplum Yararına Çalışma, illerimizde, ilçelerimizde, yerleşim birimlerimizde, kamu idaresinin ihtiyaç duyduğu alanlarda proje kapsamında süreli çalışmayı içeriyor. Bu 6 aylık bir süreydi, 9 aya çıkardık. Özellikle Milli Eğitim ile paralel düzenlemeyi yaptık. Eylül ayında başlayan çalışma Haziran ayının sonuna kadar devam edecek. Okullarımızın açılışından, okullarımızın kapanışına kadar. Özellikle okullardaki hizmetlerin sunulmasında önemli görev gören bir proje" dedi.

Türkiye'nin yeşermesi gerektiğini de dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Ağaç dikimi olarak da bu Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ağaç dikiminde de çok önemli hizmetler görüyoruz. Bunun dışında yine illerde, ilçelerde ihtiyaç duyulan projeler çerçevesinde bu istihdam alanını kullanma imkanımız var. Bu kadrolu bir iş değil. Bu süreli, proje bazlı çalıştırdığımız arkadaşlar. Bu yönü ile Gümüşhane'de 2 bin vatandaşımızın çalışmaları ile ilgili ön görüşmeler yaptık. Bu günkü kuralarla birlikte bin 500 kardeşimiz işe başlamış oluyor. İhtiyaç duyulan alanlarda 500 kişilik daha proje yapma imkanımız var. Bunları da bu şekilde istihdam etme imkanımız olacak. Amaç, göç veren illerimizde istihdamı sağlamaktır. Görebildiğim kadarıyla da bugün Gümüşhane'de işsiz yok. 500 kişi daha talep ediyoruz şu anda. Yarın Bayburt'tayız, Erzurum'dayız, orada da Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışmaya başlayacak arkadaşlarımıza start vereceğiz. Her ilimize 3 bine yakın iş ve danışma arkadaşımızı gönderdik. Gümüşhane'ye de 6 kardeşimiz gelmiş bulunuyor. Bunlar talep edilen iş gücü ile işsizlerimizi bir araya getirme adına görevlendirilmiş arkadaşlarımızdır."

-"Şu anda Türkiye genelinde İŞKUR bünyesinde 100 bin açık iş var"-

Bakan Çelik, Türkiye'de birçok organize sanayi bölgesinde talep edilen iş gücü olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu vasıflarda ben eleman istiyorum diyor ama o elemanı bulmakta iş dünyamız zorlanıyor. Şu anda Türkiye genelinde İŞKUR bünyesinde 100 bin açık iş var. Yani 100 bin kişinin çalışması ile ilgili talep var. Ama o 100 bin kişiyi bulmakta zorlanıyoruz. Oysa 2 milyon 300 bin işsizimiz var. İşte bu 2 milyon 300 bin işsizimiz ile bu 100 bin kişiyi örtüştürmemiz gerekiyor. Yaptığımız iş ve meslek danışmanı işsizle işvereni bir araya getiriyor, diğeri mesleki eğitim kurslarıyla aranan elemanı vasıflı hale getirerek bu iş gücünü o noktaya taşıyoruz. Böylece vasıflı olmalarını sağlıyoruz. Bu konuda bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. 1.5 milyar liralık kaynak kullanıyoruz. Gerek Toplum Yararına Çalışma gerek meslek edindirme kursları çerçevesinde 1.5 milyarlık imkanı gençlerimiz meslek sahibi olsun, iş sahibi olsun, işsizliğimiz azalsın diye kullanıyoruz. Toplum Yararına Çalışmada, meslek sahibi olamayanlar, kalıcı iş bulamayanlarla ilgili geçici de olsa 9 ayda aile ekonomisine yılda 7-8 bin liralık katkıyı sağlamış oluyoruz. AŞ ve iş son derece önemli. Zaten bizim insanımız çok uzun süreli de çalışmak istemiyor. Toplum Yararına Çalışma bu yönde tercih edenlerin sayısında da Türkiye genelinde çok olduğunu görüyoruz.

Vali Vekili Karatepe, konuşmanın ardından Bakan Çelik'e üzerinde Osmanlı döneminde basılan Gümüş sikkelerin bulunduğu plaket hediye etti.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Murat Kaban

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber