Kayseri Serbest Bölgesi'nde 45 şirket 145 milyon dolarlık yatırım yaptı

Kayseri Serbest Bölgesi, yatırımcıların gözdesi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgeye 45 şirket 145 milyon liralık yatırımda bulunarak üretimde bulunuyor. Bin 700 kişinin istihdam edildiği sanayi bölgesinde, yeni yatırımcılar için fırsatlar sunulmaya devam ediyor.

Kayseri Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Serbest Bölgesi (KAYSER) Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesinin aslında bir İç Anadolu'nin Serbest Bölgesi haline geldiğini, çünkü sadece Kayseri ilinin değil çevre ve komşu illerine de ekonomik katkı ve istidam sağladığını söyledi.

2012 yılı olağan Yönetim Kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, ?Kayseri ili yatırım ve ihracat teşvikleri ile önemli bir merkezdir. Girişimci ruhu ile Kayserililer her zaman ekonomik gelişime hem öncülük etmişler hem de Anadolu yatırımcıları için yön vermişlerdir. Üreteme açık bir şehir olma özelliği ile Kayseri hem Uzakdoğu hem de Ortadoğu ülkelerin üretim merkezi olaya adaydır.? dedi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi'nde şu anda 45 şirketin 140 milyon dolar yatırımları ile üretim de bulunduğunu ve 2012 yılı içerisinde boş arsanın metrekaresinin 8 dolardan verildiğini hatırlattı. Şu anda bin 700 kişinin istihdam edildiğini dolayısı ile Kayseri iline, İç Anadolu Bölgesi'ne ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Kayser AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, özellikle hem ulaşım hem enerji hem de işgücü potansiyeli açısından Kayseri Serbest Bölgesi'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olma yolunda olduğunu bunun için girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber