TOBB, Kocaeli'nin ardından Diyarbakır'a da imam hatip lisesi yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kocaeli'nin ardından Diyarbakır'a da imam hatip lisesi inşa edecek. 24 derslikli imam hatip lisesi inşası için TOBB ile Diyarbakır Valiliği arasında protokol imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Protokol imza töreninde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, sözlerine Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Hisarcıklıoğlu, ?Afyonkarahisar'dan gelen haber ciğerimizi dağladı. Cephanelikte gerçekleşen patlamalarda 25 şehit verdik. Ne diyeceğimi, duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Çok sarsıldım. Hala aldığım haberin şoku içerisindeyim. Şahsım ve Yönetim Kurulum adına şehitlerimize, gencecik 25 evladımıza rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. Bu elim olayda yaralanan Mehmetçiklerimize ve askeri personelimize acil şifalar diliyorum.? dedi.

Diyarbakır'ın son yıllarda ciddi yatırım almaya başladığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, ?Bugünlerde zor bir dönemden geçiyoruz. Terörden medet umanlar bizi bize düşürmek istiyorlar. Ayrı gayrı çıkarıp kendilerine menfaat sağlamak istiyorlar. Ama bunu yapamayacaklar. Çünkü bu toprakların mayası kardeşliktir. Çünkü biz bir ve beraber olursak önümüzde hiçbir şey duramaz. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel kalmaz. Yapmamız gereken tek şey, tek yürek olarak çalışmaya devam etmek.? diye konuştu.

Yatırımların birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, ?TOBB olarak biz de bölgedeki dönüşüme katkıda bulunmak, biz de sizin yanınızdayız demek istedik. Çorbada tuzumuz olsun dedik. Yatırımın en önemlisinin de gençlere yapılan yatırım olduğunu düşündük. Çünkü genç dimağlar en büyük hazinemiz. Onlara yapılan yatırım Diyarbakır'ı geliştirecek, Türkiye'yi geliştirecek. Böylece hep birlikte büyüyeceğiz. Geleceğimiz olan gençlerimizin iyi bir okulda, modern dersliklerde eğitim almaları için kolları sıvadık." şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber