Bakanlık ?kayıt parası vermeyin' uyarısı yaptı

Haber Giriş : 01 Eylül 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul kayıt paraları ile ilgili haberimizin ardından İstanbul ve Ankara'da Nişantaşı Nuri Akın Lisesi, Rami Atatürk İlköğretim Okulu ile Şişli Atatürk İlköğretim Okulu hakkında inceleme başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Kayıt Komisyonu tarafından yapılan incelemelerde okullara yüksek ücret alıp almadıkları soruldu. İnceleme yapılan okulların müdürlerinin, Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerine, ?Bu kadar fahiş paralar istemiyoruz. En fazla 50 YTL alıyoruz? dedikleri öğrenildi.

Öte yandan 2004-2005 eğitim yılının bitimiyle birlikte bir kayıt komisyonu kuran müdürlük, kendilerine gelen her türlü şikayeti takip ediyor. 12 Eylül tarihine kadar açık kalacak olan İl Kayıt Komisyonu, az ya da çok para isteyen her okulun kendilerine haber verilmesini istiyor.

Görevlendirilen müfettişler, velilerden para isteyen okulları 0212 520 05 67 numaralı telefona bildirmelerini bekliyor.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise AKŞAM'ın haberi üzerine ilçe emniyet müdürlüklerine okullara müfetttiş gönderilmesi talimatı verdi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, kayıt paraları konusunda kaymakamlıklarla birlikte ortak çalışıldığını, en ufak bir kayıt parası alınmasının bile söz konusu olmaması gerektiğini söyledi. Balta, ?Şikayet etsinler anında işleme konulur. Eğer bir okul veliden zorunlu olarak kayıt parası alırsa ben o okulun burnundan getiririm? diye konuştu.

Üsküdar Avni Başman İlköğretim Müdürü Fuat Baş ise okulların tüm masraflarının her veliden ayda 30 YTL alınarak karşılanabileceğini önerisi getirdi.

Ankara'da ismini açıklamak istemeyen bir okul müdürü ise, ?Ayrılan ödenek yakıta zor yetiyor. Veliler destek sağlamasa okulu temizleyemeyiz bile? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber