Kırşehir'de çöp konteynerleri renklendi

Kırşehir Belediyesi, mahallelere yerleştirdiği ve 'yerkovan' olarak adlandırılan yeraltı çöp konteynerleri ile şehri renklendirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 3,5 metreküp kapasiteli çöp konteynerlerinin 2 metreküpü yeraltına saklanırken 1,5 metreküplük kısmı ise yer üstünde bulunuyor.

Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yeni alınan yer altı çöp konteynerlerini belirlenen alanlara yerleştirmeye başladı. Son yapılan ihaleyle alınan 50 yer altı çöp konteynerinin dağıtımında acil ihtiyaç olan mahallelere öncelik tanındı. İhtiyaç görüldüğü takdirde yeni alınan konteynerlerden bazıları caddelere de yerleştirilecek.

Ekipler şu ana kadar 28 çöp konteynerini dağıtırken, 18'i için de yer araştırması yapıyor. Ayrıca eski çöp kovaları da yenilenerek tek tip paslanmaz krom nikel kovalarla değiştiriliyor.

Yeni alınan yer altı çöp konteynerlerini yerleştirmeye başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ?Kırşehir Belediyesi olarak ihale yoluyla aldığımız yer altı çöp konteynerlerini mahallelerimize ve caddelerimize yerleştirmeye başladık. Öncelikli olarak acil ihtiyacı olan yerleri tespit ederek o bölgelere yer altı çöp konteynerlerini tahsis ettik. Kırşehirimizin temiz bir görüntüye sahip olması için temizlik ve çöp konusunda Kırşehir Belediyesi olarak birçok çalışma yürüttük. Umarız ki Kırşehirli hemşehrilerimiz de bu çalışmalarımızdan memnun kalırlar. Yer altı çöp konteynerlerinin yerleştirilmesinin yanı sıra eskiyen çöp konteynerlerini ve kovalarını da yenilemeye devam ediyoruz. Bu çalışmanın sonucunda Kırşehir'de yenilenmemiş çöp konteyneri ve kovası kalmayacaktır.? dedi.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber