En temiz 3 köyün muhtarına hediye bilgisayar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Türkiye'nin En Temiz Köyü? yarışması kapsamında Amasya'da seçilen 3 köyün muhtarlarına ödülleri verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birinci seçilen merkeze bağlı Ovasaray, ikinci ve üçüncü seçilen Gümüşhacıköy'e bağlı Ovabaşı ile Doluca köylerini temsilen Amasya Valiliği'nde düzenlenen ödül törenine katılan köy muhtarları, ödülleri olan masaüstü bilgisayar ile yazıcıyı Amasya Valisi A. Celil Öz'den aldılar.

Son yıllarda KÖYDES başta olmak üzere tarımsal destekli projelerle birlikte köylerde dönüşümün yaşandığını anımsatan Vali Öz, ?Hem gelir artırıcı hem kırsal altyapı alanında değişimler devam ediyor. İl olarak altyapı alanında iyiyiz. Büyük ölçüde bir içme suyu sıkıntımız yok. kanalizasyon açısından ise örnek bir şehiriz. Biz şehirde ne varsa köyde de o olacaktır düşüncesindeyiz. Şehre göç için sebep kalmayacaktır. Köylerimizin daha da gelişmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu aşamada muhtarlarımızın öncülüğünde köylerimizin kendi çalışmaları daha önem arz etmektedir. Bu uygulama teşvik açısından çok önemlidir. Bakanlığımıza da bu konuda teşekkür ediyorum. Ödül alan üç köyümüzü ve muhtarlarımızı tekrar tebrik ediyorum? diye konuştu.

Törene Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık'ta katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber