Şehit askerlerin DNA tespiti için Ankara'dan bölgeye ekipler gitti

Afyonkarahisar Mühimmat Depo Komutanlığında bulunan cephanelik deposunda, mühimmat sayımı ve tasnifi esnasında meydana gelen patlamada şehit olan askerlerin rütbeleri belli oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada patlamada 25 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı belirtilerek, 25 şehidin 2'sinin astsubay, 2'sinin uzman çavuş, 21'inin ise erbaş/er olduğu bildirildi. Şehit olan askerlerin DNA tespiti için Ankara'dan ekipler bölgeye intikal ettiği ifade edilen açıklamada, kaza ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı ve savcılık tarafından gerekli idari ve adli soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanlığı'nın talimatıyla olaya anında müdahale edildiği hatırlatılan açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve beraberindeki heyet, olaydan hemen sonra Afyonkarahisar'a intikal etmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, olay yerinde incelemelerde bulunmuş, yangına müdahale için Afyonkarahisar itfaiye ekipleri, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 5 yangın söndürme arazözü, AFAD ekipleri, 20 ambulans, 2 adet 4 kişilik ambulans, helikopter ambulans ve ambulans uçak hazır bulundurulmuştur. Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile patlamadan sonra gece yaptığı görüşmenin akabinde Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE ekipleri Afyonkarahisar'a intikal ettirilmiş, 80 kişilik 112 çalışanı bölgeye sevk edilmiştir. Ayrıca Uşak ve Eskişehir'den takviye sağlık ekipleri olayın ardından 2 saat içinde bölgede konuşlandırılmıştır." denildi.

Afyonkarahisar İl Emniyet Teşkilatı tarafından 200 kişilik çevik kuvvet ekibi ve 70 polisle çevre güvenliği sağlandığı hatırlatılan açıklamada, "Patlama neticesinde çevreye saçılan mühimmatın etkisiz hale getirilmesi için Ankara'dan 13 bomba uzmanı ile 2 bomba eğitimi almış köpek ve Afyonkarahisar'dan 5 bomba uzmanı ile1 bomba eğitimi almış köpek bölgede mühimmat arama çalışmalarını yürütmektedir. Olay mahallinde vatandaşların bombaların saçıldığı alana girmemesi ve güvenlikli bir ortam sağlanması maksadıyla emniyet teşkilatı sürekli uyarı ve bilgilendirme anonsları yapmaktadır. Patlamadan sonra gece saatlerinde Ataköy İlköğretim Okulu açılmış ve kurulan çadırlarda şehit yakınlarının ailelerinin gerekli ihtiyaçları karşılanmış ve gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ayrıca Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından şehit yakınlarının gerekli ihtiyaçları temin edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehit yakınlarını teskin etmek ve psikolojik destek vermek maksadıyla 5 psikolog ve din görevlilerinin hazır bulundurulduğu aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şehit olan askerlerimizin DNA tespiti için Ankara'dan ekipler bölgeye intikal etmiştir. Meydana gelen elim kaza neticesinde Genelkurmay Başkanlığı ve Savcılık tarafından gerekli idari ve adli soruşturma başlatılmıştır."

Olayla ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaşanılan bu olayın üzücü bir kaza neticesinde meydana geldiğini ifade ederek, "Şehit olan 25 askerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyor, tedavileri süren 8 askerimize de acil şifalar temenni ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber