Muğla'daki olaylarda öldürülen gencin davası

Muğla'da, 2010 yılı Mayıs ayında meydana gelen öğrenci olaylarında bir gencin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru Gültekin Şahin'in avukatı Kemal Ertuğrul, müvekkilinin, Şerzan Kurt'u öldüren kişi olup olmadığı konusunda ceza yargılaması ve hukukun aradığı türde her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını ileri sürdü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ertuğrul, Eskişehir'de bir avukatlık bürosunda düzenlediği basın toplantısında, Kurt'un öldüğü olaylarla ilgili davanın yaklaşık 2,5 yıldır Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldüğünü hatırlattı.

Bazı medya kuruluşlarının, olaylarda ölen Kurt'un kimliğini ilk duruşmadan bu yana "bir siyasi harekete malzeme ettiğini" ve onun "Kürt kimliği çerçevesinde olayın politize edildiğini" savunan Ertuğrul, şöyle devam etti:

"Müvekkilimin, maktulü öldüren kişi olup olmadığı konusunda ceza yargılaması ve hukukun aradığı türde her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmamaktadır. Maktulün iki ölüm sebebi vardır ve ikisi de tek başına ölüm olayını gerçekleştirebilecek niteliktedir. Bu nedenlerden biri, maktulde ağır beyin kanamasına yol açan başındaki künt cisim darbeleridir. Bu darbeler, Adli Tıp Kurumu raporu ile sabittir. İkinci ölüm nedeni, kurşun yaralanmasıdır. Maktulün vücuduna bir mermi isabet etmiş ancak vücudunda mermi çekirdeği bulunmamıştır. Ele geçen bir mermi çekirdeği, bir de 7,65 milimetre çapındaki bir silaha ait mermi kovanı vardır. Kovan, 'maktulün bulunduğu yere 50 metre mesafede' diye savcılık tarafından menzil dışı kabul edilerek, araştırma dışı bırakılmıştır. Bulunan 9 milimetrelik mermi çekirdeğinin müvekkilin silahına ait olduğu saptanmış ve yapılan araştırmada da bu mermi çekirdeği üzerinde DNA izine rastlanmamıştır. Yani bu mermi çekirdeği kimseye temas etmemiştir. Maktulün vücudunda mermi çekirdeği bulunmamaktadır."

Ertuğrul, Gültekin Şahin ile maktulün yaralanarak düştüğü alan arasındaki uzaklığın yaklaşık 60 metre olduğunu öne sürerek, bunun keşifte yapılan ölçümler, kamera ve fotoğraf kayıtları doğrultusunda tespit edildiğini anlattı.

Maktulün vurulduğunu gören arkadaşlarının, kendilerine ateş edeni görmediklerini, 7-8 metre, hatta daha yakından ateş edildiğini söylediklerini dile getiren Ertuğrul, "Tek başına bu durum bile maktulün bir başkası tarafından ve bir başka silahla vurulmuş olabileceğini göstermektedir" dedi.

Ertuğrul, Şahin'in kullandığı silahın mermisinin çapıyla Kurt'un ceketinde açılan mermi giriş deliğinin çapının uyuşmadığını iddia ederek, herkesin aksi kanıtlanana kadar suçsuz olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Sinan Balcıkoca / Sedat Gök

Yayıncı: İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber