Özürlü uzman tabip ve diş tabibi atamaları 7 Ekim'de

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Eylül 2005 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, kura ile sınavsız, Özürlü Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzman, uzman tabip, tabip, eczacı ve diş tabibi atamaları yapacak. Kura çekimi, noter tarafından 7 Ekim 2005'te gerçekleştirilecek.

Bakanlığın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, kura başvuruları; (http://personel. saglik.gov.tr./pbs) internet adresine yapılacak. Bugün başlayan başvurular 20 Eylül 2005 Salı günü saat 17.00'de sona erecek.

Uzman tabip kurasına başvuracak adaylarda Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre ilgili branşta uzmanlık sınavına girerek uzmanlık hakkını kazanmış olmaları; Tabip, Eczacı ve Diş Tabibi kadrolarına müracaat edeceklerin meslekleri ile ilgili okullardan mezun olmaları; ilgili yönetmelik gereği en az yüzde 40 oranında çalışma gücü kaybı olduğuna dair tam teşekküllü hastanelerden heyet raporlu olmaları; kuraya son başvuru tarihi itibariyle hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışmıyor olmaları şartları aranıyor.

Kuraya başvuran adaylar, noterden onaylattıkları başvuru formuna ek olarak istenilen belgeleri APS veya özel bir kargo şirketi ile Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi'ne 27 Eylül 2005 tarihine kadar göndermeleri gerekiyor. Belgelerini göndermeyen adayların başvuruları iptal edilecek. Başvuru belgeleri elden teslim edilmeyecek.

Adaylar tercihlerini kesinleştirmeden önce değiştirebilecekler. Sağlık Bakanlığı'na gönderilen en son noter tasdikli belge dikkate alınacak. Ancak Sağlık Bakanlığı'na gelen en son noter tasdikli başvuru formu ile PBS kayıtlarındaki tercihler arasında farklılık bulunduğu takdirde adayın başvurusu iptal edilecek.

Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu kuralara müracaat edemeyecekler.

Kura ile ilgili diğer konular ve kurada tercih edilecek münhal kadrolar bakanlık Personel Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında (http://personel.saglik.gov.tr) ilan edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber