Bilecik'te evde sağlık hizmetine başlandı

Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hakan Yıldız, hastaların ihtiyaç duyduğu tekerlekli sandalye, fonksiyonlu hasta karyolası, yatak ve oksijen tüplerini, evde sağlık hizmetleri kapsamında karşılamaya çalıştıklarını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Op. Dr. Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, kentte evde sağlık hizmetleri kapsamında bir doktor, 3 hemşire ve bir şoförün görev yaptığını, geçen ağustos ayı itibariyle 237 hastaya hizmet verildiğini bildirdi.

Hasta ve hasta yakınlarının gerek telefon gerekse hastaneye yapılan başvurularının değerlendirildiğini belirten Op. Dr. Yıldız, hasta yakınlarının birim çalışmaları hakkında bilgilendirildiğini ve hastaları evlerinde ziyaret ederek muayene ettiklerini ifade etti.

Op. Dr. Yıldız, şunları kaydetti:

"Değerlendirme aşamasında hastanın durumu birim kriterlerine uygun ise kabul edilmiş, gerekli açıklama ve eğitim verilmiş, uygun görülmeyenlere de yine açıklama ve bilgilendirme yapılmıştır. Birimimizin birinci önceliği, kanser hastaları, yürüme ihtiyacı veya kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar, nefes darlığı, hangi nedenle olursa olsun ayağa kalkamayıp ihtiyaçlarını karşılayamayan, kan, nörolojik ve psikiyatrik, kardiyovasküler, kronik ve endokrin, akciğer ve solunum sistemi, ortopedi ve travmatolojik hastalıklara yakalanan hastalarımızdır. Hastaların muayeneleri her hasta için değişik aralıklarla yapılmaktadır. Hastanın durumuna göre en az ayda bir rutin muayenesi yapılır, hekimin gerekli gördüğü durumlarda muayeneler daha sık aralıklarla da yapılabilmektedir. Aynı zamanda birim hastaları yatağa bağımlı oldukları için hastaneye gelip kan ve idrar örnekleri veremeyeceklerinden, sağlık personeli tarafından evlerinde hastalardan laboratuvar numuneleri alınmaktadır. Uzman doktor muayenesi gerektiren durumlarda hasta ambulansla evden alınıp hastanede muayene ettirilir. Birimimizin bir diğer çalışması da sürekli yatağa bağımlı olan hastaları ve yakınlarını psikolojik olarak desteklemek amacıyla hastanemiz psikologuyla beraber ziyaretler yapmasıdır. Amacımız, hastalarımızın ihtiyaçları olan tekerlekli sandalye, fonksiyonlu hasta karyolası, yatak ve oksijen tüpü ihtiyaçlarını talepleri doğrultusunda karşılamaya çalışmaktadır."

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Sedat Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber