Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, merkeze alındı

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, İçişleri Bakanlığı'nca emniyet müdürleriyle ilgili atama kararlarıyla merkeze alınan 13 isimden biri oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcı, bu görevde 1 yıl 3 ay 12 gün kaldı. Göreve başladığı günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlarla gündeme gelen Avcı, 'molotof kokteylinin' likit bomba sayılması yönündeki açıklamaları ile de uzun süre konuşuldu.

Mehmet Avcı, daha önce Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptığı Adana'da emniyet müdürlüğü koltuğuna 25 Mayıs 2011'de oturdu. Mehmet Salih Kesmez'den devraldığı görevinde polis muhabirlerinin Emniyet Müdürlüğü'ne girişine getirdiği kısıtlamalarla gündeme

Göreve başladığı günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın gözaltına alındığı süreci yöneten Avcı'nın terör örgütü yandaşlarının sokaklarda kullandığı molotof kokteyli ile ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekmişti. Avcı, molotof kokteylinin 'likit bomba' kapsamına alınarak örgüt yandaşlarına daha fazla ceza verilmesi gerektiğini söylemişti. Avcı'nın sözlerinin üzerinden bazı mahkemeler bu maddeyi 'bomba' kapsamına alarak alanı genişletmişti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararname ile merkeze çekilen Mehmet Avcı koltuğunu Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a devredecek.

AVCI KİMDİR?

Mehmet Avcı, 1963 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. 1978 yılında Polis Koleji'ne başladı. 1985 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. Afyon ve Kayseri Polis Okulu, Van, Adana, Trabzon Emniyet müdürlüklerinde görev yaptı. 2008 yılında Adana'da Emniyet müdür yardımcısı iken 1. sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Avcı, aynı yıl Şırnak Emniyet Müdürü oldu. 2010 yılında Ordu Emniyet Müdürü olan Avcı, daha sonra ise Adana Emniyet müdürü olarak görevlendirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber