Şehit Mehmet Emre Özer, erken terhis olmak için dağıtım iznine gelmemiş

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Mehmet Emre Özer (25)'in Gaziantep'teki evinde yas var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin Atatürk Mahallesi'nde bulunan evi Türk bayrakları ile donatıldı, taziye çadırı kuruldu. Şehit Mehmet Emre Özer'in erken terhis olmak için dağıtım iznine gitmediği öğrenildi.

Şehidin amcasının oğlu İlker Özer, "Yaşanan patlamada ihmal olup olmadığını bilmiyoruz. Askeri yetkililer elbette bir açıklama yapacaktır. Ama üç günlük bir askerin cephanelikte sayımda ne işi var?" diye konuştu.

Patlamanın duyulmasının ardından kayıp listesinde adları bulunan iki Gaziantepli askerden biri olan Mehmet Emre Özer'in akrabalarının hüzünlü bekleyişi sürüyor. Şehidin Şehit Özer'in anne ve babası da olayın hemen ardından DNA testi için kan örneği vermek üzere Afyon'a gitti.

Şehidin amcasının oğlu İlker Özer, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitiren amcasının oğlu Mehmet Emre Özer'in, mezun olduktan hemen sonra askere gittiğini söyledi. İlker Özer, kısa dönem askerlik yapan amcasının oğlunun acemi birliğini Samsun'da tamamladıktan sonra usta birliği Afyon'da yapmak üzere pazartesi günü teslim olduğunu kaydetti. Şehidin amcasının oğlu İlker Özer, Türkiye'yi yasa boğan olayda tek teselli noktalarının kuzeninin şehadet mertebesine ulaşması olduğunu ifade etti. Özer, "Ölüm Emre'yi adeta mıknatıs gibi çekti. Yaşanan patlamada ihmal olup olmadığını bilmiyoruz. Askeri yetkililer elbette bir açıklama yapacaktır. Ama üç günlük bir askerin cephanelikte sayımda ne işi var. Bu durum düşündürücü. Tek tesellimiz Emre'nin şehit olması. Vatan sağ olsun. Yapacak bir şey yok." dedi.

SUNGUROĞLU LİSESİ'NDEN MEZUN OLDU

Sunguroğlu Liseleri Mezunlar Derneği (SUNDER) Genel Koordinatörü Ahmet Kaygusuz, şehit Özer'in kendi liselerinden mezun olduğunu, kendisiyle en son üç hafta önce iftar yemeğinde görüştüklerini anlattı. Kaygusuz, "Şehit Özer, 2005 yılında Sunguroğlu Lisesi'nden mezun oldu. Çok başarılı ve çevresindeki arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenciydi. Şehidimiz liseyi bitirdikten sonra Bolu Abant İzzet Baysal işletme bölümünü kazandı. Üniversite bittikten sonrada her Türk genci gibi askere gitmek istiyordu. Bundan 3 hafta önce Mehmet'imizi dernekte arkadaşlarıyla birlikte büyük bir çoşkuyla askere uğurladık. Pazartesi sabahı da askeri ocağına teslim olmuştu. Maalesef bu elim kaza sonucu şehit oldu. Başımız sağ olsun." dedi.

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'nde işletme eğitimi alıp okulunu bitirdikten sonra memleketi Gaziantep'e dönen şehitlerden Mehmet Emre Özer'in 'Bir an önce vatan borcumu ödeyeyim' diye ailesinden habersiz olarak tecilini bozup, üç günde karar aldırarak asker olduğu ortaya çıktı. Özer'in Atatürk Mahallesi Hatice Bilgiç Caddesindeki evinin bahçesi ve oturduğu apartman bayraklarla süslenirken, Şehitkamil Belediyesi tarafından kurulan taziye çadırında ise yakınları DNA testinin sonuçlanıp cenazelerinin gelmesini bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber