Muş'ta geleneksel at yarışları düzenlendi

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen Mahalli At Yarışları'na katılan jokeyler birinci olmak için kıyasıya yarıştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Hasköy ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan at yarışlarında birinci olmak ve ödülleri kazanmak isteyen jokeyler birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Dört dalda düzenlenen yarışmalara katılan jokeyler ve atlar izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı.

At yarışının, en eski ve en yaygın sporlardan biri olduğunu hatırlatan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Osman Akar, at yarışlarının Muş'ta uzun yıllardan beri geleneksel olarak yapıldığını hatırlattı.

Akar, İl Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak yapılan at yarışlarında amaçlarının, safkan Arap atı neslini ıslah etmek, ata sporu olan atçılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, ?At yarışları ilimizde her yıl eylül-ekim aylarında Hasköy İlçemizde bulunan bu yarış pistimizde yapılmaktadır. Türkiye Jokey Kulübü tarafından desteklenen ve bin 800 metre Kaymakamlık kupası, bin 800 metre İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kupası, 2 bin metre Garnizon komutanlığı kupası ve 2 bin 200 metre Valilik kupası olmak üzere 4 kategoride yapılan ve Arap atlarının yarışacağı bu yarışmalarda toplam 11 bin 900 lira para ödülü dağıtılacak.?dedi.

Yarışlarda Valilik Kupası müsabakalarında 2 bin 200 metrede Mehmet Dilmaç'a ait Polatım, Garnizon Komutanlığı Kupası yarışmalarında 2 bin metrede Tahsin Akkoyun'a ait Ecehan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kupası'nda ise bin 800 metrede Yahya Işık'a ait Evrenoğlu ve Hasköy Kaymakamlık Kupası yarışlarında ise bin 600 metrede Tahsin Akkoyun'a ait Tombolodun isimli atlar birinci oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber