TOKİ'nin Elazığ konutlarına yoğun ilgi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2005 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan ucuz konutlara başvurular devam ediyor.

Başvuruların yapıldığı Halk Bankası yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kentte yapımı süren konutlardan satışa çıkarılan D tipi 132 adet ve Y tipi 112 adet konut için şu ana kadar 332 kişi başvurdu. Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin yetkili şubeleri tarafından son gün olan 06 Eylül'e kadar kabul edilecek. Proje kapsamında satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra başvuruda bulunanların konut alma hakkı ve önceliğini belirlemek üzere noter huzurunda 13 Eylül 2005 tarihinde kura çekileceği belirtildi. Kuranın çekileceği yerin, Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinde ve idarenin web sayfasında (www.toki.gov.tr <http://www.toki.gov.tr>) duyurulacağı, kura sonucunda konut satın alma hakkı kazanamayanların başvuru bedellerinin ise 19 Eylül 2005 tarihinden itibaren iade edileceği belirtildi.

Konutların teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 14 ay olduğunu belirten yetkililer, anahtar tesliminin idarece belirlenecek program dahilinde gerçekleşeceğini, başvuru yapmak isteyenlerin 06 Eylül tarihine kadar başvuru yapmalarının gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber