Bülent Hatun: Okula başlama yaşının 60 aya kadar indirilmesi eğitim bilimine aykırı

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, 4+4+4 ile okula başlama yaşının 60 aya kadar indirilmesinin eğitim bilimine aykırı olduğunu savundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatun, 72 aydan küçük çocukların fiziksel, zihinsel ve bilişsel olarak ilkokul eğitimine hazır olmadığı için ilkokul yerine anaokuluna gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, okulların açılmasına sayılı günler kala 4+4+4 eğitim yasası ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Hatun, 4+4+4 dayatması ile ilkokulların yarısından fazlasının altyapı ve fiziki donanımlarının özellikle 1. sınıfa başlayacak çocuklar için uygun hale getirilmediğini ileri sürdü. Hatun, ?Okulların çoğunda 5 ve 6 yaş çocukların boylarına uygun sıra, sandalye, tuvalet ve lavabo bulunmuyor. Giriş çıkışlar, merdiven basamaklarının yüksekliği, özellikle 60-71 ay aralığındaki çocuklara göre değil. Sıralar, tuvalet ve lavabolar 72 aydan küçük çocuklar için ciddi kaza tehlikelerini içinde barındırıyor.? dedi. Eğitim Sen, basın açıklamasının ardından Gülistan Caddesi'nde el ilanı dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber