Bursa'ya antika çarşısı kurulacak

Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) üyeleri, hazırladıkları ?Bursa Antika Pazarı Projesi'ni Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye sundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; SİVİLAY Başkanı Okan Aras, proje danışmanı Erdem Saker, SİVİLAY Yönetim Kurulu üyeleri Nedret Bayramoğlu, Hamide Ertem, Sibel Bağcı Uzun, Sabri Erdem, Nesrin Erdem, Erol Yılmazer, Kapalı Çarşı Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Akgün ile Proje Danışmanı ve Antikacı Mehdi Kamruz'u Gönül Dostları Sofrası'nda ağırladı.

SİVİLAY Başkanı Okan Aras, Hamide Ertem'in mimarı olduğu fikirden yola çıkarak ?Bursa Antika Pazarı Projesi'ni hazırladıklarını ve projenin destek görmesi halinde kent merkezinde, ayda bir pazar gününün kaliteli bir etkinlikle buluşacağını ifade etti. Projenin detaylarıyla ilgili bilgiler veren Aras, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Ertuğrul Bey Meydanı'nda açılması düşünülen pazarın tarihi cazibeye sahip bölgeye hem ekonomik hem de sosyal anlamda fayda sağlayacağını kaydetti. Proje Danışmanı Erdem Saker ise proje hayata geçirildiği takdirde, tarihi Avrupa kentlerinde yaşatılan güzel bir uygulamanın Bursa'daki Cumhuriyet Caddesi'ne de canlılık getireceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de çalışmalarına, kent dinamiklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini görmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti. Yapılan işlerin halkın desteğiyle daha da önemli hale geldiğini kaydeden Başkan Altepe, ?Çarşı bizim için önemli. Bursa'da en çok çalıştığımız konular arasında çarşının canlandırılması geliyor. Çarşı, kentin merkezi, Bursa'nın atardamarıdır. Bizim çarşımız Türkiye'de örnek olsun istiyoruz. Bu noktada yapılacaklarla çarşıya hareket getirelim, kente yakışır mekanları Bursa'ya kazandıralım.? diye konuştu. Başkan Altepe, hazırlanan proje üzerinde çalışacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber