Kıyıdüzü projesi, Vali Yurdakul'a tanıtıldı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından Tatvan ? Ahlat ilçeleri arasında yer alan Kıyıdüzü yarım adasına yapılacak olan projeler, Bitlis Vali Veysel Yurdakul'a tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eren Üniversitesi konferans salonunda, BEÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Hamidullah Özlük'ün sunumuyla gerçekleşen Kıyıdüzü projesi toplantısında Vali Yudakul'a projenin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Hamidullah Özlük, ?Ön çalışmalarımızı yaptık. Proje bünyesinde Aqua park, yüzme, dalış ve dragon gibi değişik alanlarda spor yarışları, arazinin yapısı itibariyle dağ bisikleti ve trekking rotaları yapılabilir. Projenin hayata geçirilmesiyle Kıyıdüzü Yarımadası'nda Bitlis halkının ve öğrencilerimizin vakit geçirebilecekleri piknik alanları, spor tesisleri gibi faaliyetler yer alacak. Kuzey Van Gölü Selçuklu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak tespit ve ilan edilen bölgenin içinde yer alan yarımada Bitlis halkının ve öğrencilerimizin vakit geçirebilecekleri piknik alanı, spor tesisleri, rekreatif faaliyet alanları bulunacak." dedi. Özlük, üniversitelerarası, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarının düzenlenebilmesi amacıyla Dalgıçlık Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Su Sporları Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Dağcılık ve Doğa Sporları Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Denizcilik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na ait Antrenörlük Bölümü ile Tatvan Meslek Yüksekokulu bünyesinde Deniz İşletmeciliği ile Hidrobiyoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi gibi eğitim birimlerinin oluşturulmasının planlandığını kaydetti.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise ?Kıyıdüzü projesi hem ilimiz hem de bölgemiz için son derece önemli bir yere sahip. Bu proje sayesinde yerli ve yabancı turistleri bölgemize çekerek ilimize ekonomik canlılık kazandıracaktır.? şeklinde konuştu.

Vali Veysel Yurdakul'da projenin Bitlis için çok önemli projele olduğunu ve sonuna kadar projenin destekçisi olacağını belirtti.

Toplantıya Vali Veysel Yurdakul, Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, Akademik ve İdari üst yöneticiler ile İl Kültür Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber