Patnoslular, Köseler suyuna kavuşuyor

Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, "İnşallah Kurban Bayramı'nda Patnos halkına vereceğim en güzel hediye Köseler suyu olacak. En ücra köşedeki mahallem ve vatandaşlarımın hepsi bu suyu kullanacaktır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patnos Belediyesi Eylül ayı Genel Meclis Toplantısı'nı tarihte ilk defa Belediye Hizmet binası dışında Süphan Dağı eteklerinde bulunan Köseler köyünde yaptı. Meclis toplantısında şehrin sorunları gündeme getirilirken en önemli konu'nun Köseler suyunun Patnos'a getirilmesi oldu. Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, meclis üyeleri, muhtarlar ve basın mensuplarına köseler suyu ile çalışmalarını yerinde göstererek çalışan mühendisler ve işi yapan müteahhitlerden bilgi aldı.

Yılmaz, "Yaptığımız işin ciddiyeti kullandığımız borulardan bellidir. İhale çıktığımızda İller Bankası ve diğer birimlerden aldığımız bilgiler dahilinde yapacağımız işin maliyeti 24 milyon lira olarak değer verilmişti. Biz ihaleye çıktığımız zaman bizim için önemli olan unsur temiz işçilik ve fiyat farkıydı. İhalemizi alan firma 12 milyon liraya ihaleyi aldı.Verilmiş olan tarihten önce işi teslim etmeye hazırlanan firmamıza sizlerin önünde teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Köseler suyunu Patnos'a getirmenin mutluluğunu şimdiden yaşadığını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Bu suyu getirmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Projemiz başladığı bu günden beri yaklaşık 10 kere mahkeme kararı ile durduruldu. Yılmadık, yolumuza devam ettik. En çok zorlandığımız nokta kamulaştırma sorunu idi. Halkımızın arsasından, tarlasından geçecek olan isale hattına izin verilmemesiydi. İkili ilişkilerimiz sayesinde hepsinin gönlünü aldık ve yolumuza devam ettik. Rabbime binlerce şükürler olsun ki işin sonuna geldik. İnşallah Kurban Bayramı'nda Patnos halkına vereceğim en güzel hediye Köseler suyu olacak. En ücra köşedeki mahallem ve vatandaşlarımın hepsi bu suyu kullanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber