Kadın memurlar: Bizi gözetlemeyin

Haber Giriş : 02 Eylül 2005 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı belediyelerin personeli izlemek için kamera kullanmasından rahatsız olan kadın memurların şikayeti Başbakan'a iletildi. Erdoğan da yardımcısı Şahin'e konuyla ilgili talimat verdi.

Başbakan'ın memur konfederasyonları başkanlarıyla yaptığı görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ilginç bir konuyu gündeme getirdi. Başbakan Erdoğan'a "Bazı belediyelerde belediye başkanları personeli takip etmek için personel odalarına kemara koymuşlar. Belediye personeli sürekli takip ediliyor. Bu uygulamadan özellikle kadın memurlar büyük rahatsızlık duyuyor. Başbakanımızla görüştüğümüzde bu sorunumuzu iletin dediler. Kadın memurlar 'Kameralarla sürekli izleniyoruz. Kendimizi sanki Biri Bizi Gözetliyor Evi'nde gibi hissediyoruz. Bazen özel durumlarımız oluyor. Bunları bile yapamıyoruz. Makyaj yapmamız gerektiği zaman bunu bile yapamıyoruz. Bu sorunumuza çözüm bulunsun' diyorlar. Böyle bir şeyden bizler de rahatsızlık duyuyoruz. Kadın memurlarını sürekli gözetlenmesi doğru değil" diye konuştu.

Erdoğan, Şahin'e talimat verdi

Aksu'nun bu sözleri karşısında şaşıran Erdoğan, "Böyle uygulama yapan var mı?" diyerek Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e sordu. Şahin ise "Bu uygulamayı yapan fazla kurum yok. Ama bazı yerler yapıyor" dedi. Aksu'nun bazı belediyelerin personelin giriş çıkışında parmak izi kontrolü yaptığını belirtirken, "Bazı kurumlar göz retinası kontrolü bile yapıyor. Belediyeler para yok diyor. Bunlar için parayı nereden buluyorlar" demesi üzerine Erdoğan'ın, "Parmak izi kontrolü yapıldığını duymuştum ama retina kontrolü uygulaması yapıldığını ilk defa duyuyorum" dediği öğrenildi. Erdoğan, Yardımcısı Şahin'e talimat vererek bu konunun takip edilmesini istediği öğrenildi. Kamera uygulaması yapan Sakarya Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş uygulamayı savundu. Kaşkaş, "Biz uygulamayı verimliliği arttırmak için getirdik. Bu uygulamaya geçmemizin ardından verimlilik arttı" dedi. Başbakan Erdoğan'la görüşme sırasında Memur-Sen Genel Başkanı Aksu, belediyelerin sık sık havai fişek gösterisi yapmasını da Erdoğan'a da şikayet etti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber