Suriyelilerin geliş ve gidişleri sürüyor

Suriye'den Türkiye'ye geçmek için 7 binden fazla sığınmacı Esselame Sınır Kapısı'nda beklerken, bazı Suriyeliler ise ülkelerine dönüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkelerindeki iç kargaşadan kaçarak Türkiye'ye gelen ve 9 çadır kent, 1 konteynır kentte barındırılan 80 bini aşkın Suriyeli sığınmacının Suriye'den Türkiye'ye geliş ve gidişleri karşılıklı olarak hız kazandı. Yeni çadır kentlerin yapımı sürerken, Suriyelilerin zorunlu olmadıkça Türkiye'ye geçişine izin verilmiyor. Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı yakınlarında Türkiye'ye geçmek için yaklaşık 7 bini aşkın Suriyeli beklerken, pasaportu bulunan Suriyeliler ise hiç bekleme yapmadan Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Kilis'e geliyor.

Suriyelilerin Esselame Sınır Kapısı'nda mağdur olmaması için Türk Kızılayı ile sivil toplum örgütleri tarafından günde 2 kez sıcak yemek verilirken, temel ihtiyaç malzemeleri Suriye'ye gönderiliyor. Tankerlerle suyun da taşındığı Esselame Sınır Kapısı'nda, seyyar tuvalet ve seyyar banyo kuruldu. Bazı Suriyeliler, ülkelerinde kontrolün muhaliflerin elinde bulunduğu yerlere dönerken, özellikle savaştan kaçan Suriyeliler ise güvenli gördükleri Türkiye'ye geliyor. Ülkelerine dönen Suriyeliler'den bir kısmı, Türkiye'de yaşamanın çok pahalı olduğunu, bu nedenle ülkelerine döndüklerini iddia ederken, bazıları da bağcılık ve zeytincilikle uğraştıklarını, mecburen mahsulün toplanması için ülkelerine gittiklerini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber