PAÜ, en çok tercih edilen 10 üniversite arasına girdi

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye'de en çok tercih edilen 10 üniversite arasına girdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcı, Denizli'nin Acıpayam MeslekYüksekokulu'nda burs verecek işadamları ile buluştu. Toplantıya Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar ve Belediye Başkan Hulusi Şevkan da katıldı. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Hüseyin Bağcı, yeni dönemde 10 binin üzerinde öğrencinin Pamukkale üniversitesini tercih etmesiyle Türkiye'de ilk 10 üniversite arasına girdiğini ve artık PAÜ'nün bölge üniversitesi haline geldiğini söyledi. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 11 programa daha ek kontenjanla öğrenci alacaklarını ifade eden Rektör Bağcı, "Bu programlar Acıpayam Meslek Yüksekokulu'nda Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Buldan Meslek Yüksekokulu'nda Mimari Restorasyon Bölümü, Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Dış Ticaret ve Turizm-Seyahat Hizmetleri Bölümü, Kale Meslek Yüksekokulu'nda Maden Teknolojisi İşletme Yönetimi, Tavas Meslek Yüksekokulu'nda Aşçılık, Çocuk Gelişimi ve Çivril'de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda organik tarım işletmeciliği bölümüne toplam 600 öğrenci alacağız." dedi.

Bağcı, Ek kontenjanlarla bu bölümlere kayıt yaptıran her öğrenciye burs müjdesi vererek şunları söyledi: "Bu bağlamda Tavas'ı tercih eden her öğrenciye karşılıksız burs sözü veren Milletvekilimiz Nihat Zeybekci'ye, Acıpayam Meslek Yüksekokuluna kayıt olacak öğrencilerin tamamına burs verecek olan Acıpayam Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına, Aynes, Pekdemir, Atasancak gruplarına, iş adamı Atasay ve Kamer beyefendiye çok teşekkür ediyorum."

Gerçekleşen bu atılımlarla PAÜ'nün tercih edilen üniversitelerin başında geldiğini vurgulayan Rektör Bağcı, "Pamukkale Üniversitesi bu ek kontenjanlarla birlikte bu sene 45 bine yaklaşan öğrenci mevcudiyeti ile bölgenin en büyük üniversiteleri arasına girmiştir. Tercih edilebilirlik bakımından da dikkate alındığında ilk sırada olan üniversitemiz Türkiye genelinde ise ilk 10 sırada yer alan üniversite konumuna gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber