Aksaray'da bilim sanayi toplantısı tapıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bölgesel istişare toplantısı Aksaray'da yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Aksaray, Ankara, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Yozgat İl Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Aksaray TSE İl Temsilciliği'nden temsilciler katıldı.

İki oturum halinde gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Aksaray'ın özellikle kimliksel bakımdan Anadolu'da çok önemli bir yere geldiğini belirterek, "Bu toplantının üniversite-sanayi işbirliği konusunda bir mihenk taşı olacağına inanıyorum. Aksaray Üniversitesi'nde girişimciliğin zorunlu ders olarak okutulması gerçekten etkileyici. Sanayicinin üretimde karşılaştığı problemlerin çözülmesi, pazara yönelik teknolojik ihtiyaçların karşılanması ve üründe kalitenin iyileştirilmesi konusunda bu toplantının etkili olmasını diliyorum" diye konuştu.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise Türkiye'nin 21. yüzyılda itibarlı ve istikrarlı bir dünya ülkesi olmak isteyen bir ülke olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 2023 vizyonumuza göre 500 milyar dolarlık bir toplam ihracat hedefliyoruz. 25 bin dolar kişi başına gelir hedefliyoruz. Hızlı büyümeyi arzu eden bir ülkeyiz. Bu hedefi tutturmak için gerekli olan adımları bu günden atmalıyız. Bu çerçevede Türkiye üniversitelerinin bu vizyona gelişen büyüyen, istikrar ve itibar kazanan bir Türkiye vizyonuna katkı yapmaları beklenir. Genç yaşına rağmen Aksaray Üniversitesi bu üç alanda da örnek gösterilebilecek bir üniversitedir. Ayrıca biz bu kapsamda girişimci ruhumuzu desteklemek amacıyla Türkiye'de ilk defa tüm fakülte ve yüksekokullarımızda girişimcilik dersini zorunlu hale getirdik. Eminin on yıl sonra tüm üniversiteler bunu yapacak."

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber