16 bin camide kadrolu din görevlisi yok...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2005 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkiye genelinde 16 bin camide kadrolu din görevlisi bulunmadığını belirterek, ''Kadrolu din görevlisi olmayan cami, sorunlu camidir'' dedi.

Bardakoğlu, Grand Cevahir Otel'de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.Bir gazetecinin ''Sağlık Bakanlığı'nın kanser hastalarının tedavisinde dua yöntemini getirdiği'' yönündeki sözleri üzerine Bardakoğlu, insanların manevi durumlarının tedavide önemli bir payı bulunduğunu vurguladı. Bardakoğlu, bunu sadece Müslümanlar'ın dini gayelerle söylemediğini, Batılılar'ın da ''insanın haleti ruhiyesinin sağlığıyla bire bir ilişkili olduğu'' yönünde söylemlerinin bulunduğunu hatırlatarak, ''Bu konu, pozitif bilimle kanıtlanacak bir konu değil. Duanın, tövbenin insanın tedavisinde mutlaka tesiri olacağına inanıyorum. Ancak bunu bilimsel bir yöntemmiş gibi söylemiyorum'' diye konuştu.

Bardakoğlu, ''iki bayanın müftü yardımcısı olarak atanmasının bazı İslam ülkelerinde tartışmaya neden olduğunu'' söyleyen gazeteciye ise Türkiye'de nüfusun yarısından fazlasının bayan olduğunu hatırlattı.Bardakoğlu, bir görevlerinin de bayanlara sağlıklı din hizmeti vermek olduğuna dikkati çekerek, ''Toplumumuzun bayan vaiz ve uzmanlara da ihtiyacı var. Önümüzdeki zaman diliminde büyük illerimizin hepsinde il müftü yardımcılarından 1'i bayan olacak. Bu konuda pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz'' dedi.

Bardakoğlu, ''terörle İslam'ın bağdaştırıldığını'' kaydeden gazeteciye, ''İslam'a fobia''nın tek kaynağının, Batılılar olmadığını söyledi. ''Kullanılan malzemeyi üreten de İslam coğrafyasıdır'' diyen Bardakoğlu, Batı'daki farklı Müslüman çevrelerinin din olarak sundukları tanımlar ve bilgilerin çok ciddi özeleştiriye ihtiyacı bulunduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber