CHP İstanbul İl Teşkilatı, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 89'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki partililer Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'lilerin kutlaması Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koymayla başladı. ?CHP bir çınardır. Partimizin 89. yılı kutlu olsun? yazılı pankartla anıt önünde toplanan grup adına, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı konuşma yaptı. Partinin 9 Eylül 1923'te Halk Fıkrası ismiyle kurulduğunu belirten Salıcı, ?Cumhuriyet'in ilanından 1 yıl sonra, 1924'te Cumhuriyet Halk Fıkrası, 1935'te ise bugünkü ismini, Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı. CHP, kurtuluştur, kuruluştur, çağdaş Türkiye'dir. CHP Türkiye'nin kuruluş çimentosudur.? dedi.

?CHP; devrim, demokrasi, tam bağımsızlık, eğitim, gelişim, çağdaşlık anlamına gelir.? diyen Salıcı, ?Kurtuluşunu ve kuruluşunu sağladığımız ülkemizin aydınlık geleceği için üyelerinin bedeller ödediği, hapishanelere tıkıldığı, işkenceden geçirildiği, öldürüldüğü, darbelerle sesinin kısılmaya çalışıldığı bir partiyiz. Tarihinden kopmadan 89 yıldır bu ülkenin refahı, huzuru, kalkınması için 89 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla mücadele eden bir partiyiz.? şekilnde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından partililer CHP İstanbul İl Merkezi'ne gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber