Vergi iadesine de fişe de devam...

Haber Giriş : 02 Eylül 2005 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi iadesinin kalkacağı yönündeki söylentilere Gelir idaresi Başkanı Arıoğlu'ndan cevap: "Bu konuda bakanlığımızda bir çalışma söz konusu değil. Herkes fişini almaya devam etsin"

Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, toplumda vergi iadesinin kalkacağı konusunda zaman zaman muhtelif söylentiler çıktığını belirterek, Maliye Bakanlığı çalışma programında kısa vadede vergi iadesinin kaldırılması yönünde bir hazırlık olmadığını söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği' (MÜSİAD)'nde konuşan Arıoğlu, "Hazırlamakta olduğumuz yeni vergi taslağında basit, anlaşılır ve kalıcı bir sistem amaçlıyoruz. Bu kapsamda vergi iadesinin kaldırılması ile ilgili bir çalışmamız söz konusu değil. Vatandaşların duyarlı olmaları, harcamaları karşılığında fiş ve fatura almaları gerekir" dedi.

 

KAYIT DIŞINA TAKİP
Gelişen teknoloji ile artık vergi işlemlerinin eskisi gibi olmaktan çıktığını kaydeden Arıoğlu, "Artık muhasebeci kendi ofisinden internet ortamında beyanname gönderebiliyor. Vergi ödemesini de yine aynı şekilde bankadan yapabiliyor. Vergi borcunu ödemek vatandaş için bir eziyet, olmaktan çıkacak" şeklinde konuştu. Son dönemde, merkez-taşra koordinasyonunun daha iyi sağlandığı ve süratle hareket eden dinamik bir denetim mekanizması oluşturduklarına dikkat çeken Arıoğlu, "Kayıt dışılık azaldıkça vergi oranları da kademeli olarak düşecek. 10-20 milyar lira üstü banka hesaplarını incelemiyoruz. Biz vergi kayıp-kaçağının olduğu ister 1 lira olsun, ister trilyon olsun bunu takip etmek istiyoruz. Kimsenin bankadaki vergisi ödenmiş trilyonuyla, ve repodaki parasıyla da bir işimiz yok. Artık eski anlayışları geride bırakıyoruz. Elbirliğiyle kayıt dışının üzerine gideceğiz" diye konuştu. Daha fazla para toplama peşinde olmadıklarını ve bütçede hedeflenen parayı toplamak istediklerini belirten Arıoğlu, "Nihai hedef genel anlamda vergi oranlarını aşağıya çekmek. Bu da ekonomiyi kayıt altına almakla mümkün olacaktır" dedi.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber