Vali Ayvaz: Başkavak'ta her şey kontrol altında, abartılacak bir şey yok

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Başkavak köyünde ortaya çıkan sıtma salgınında şu ana kadar 107 kişide vaka bulunduğunu, bunlardan sadece 12'sinde sıtma teşhisi konulduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basında çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Vali Ayvaz, bazı gazete ve televizyonlarda çıkan haberlerde, köyde yaklaşık 2 bin kişide vaka bulunduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Valilik olarak yaptıkları araştırmada, köyde sadece 107 kişide vaka bulunduğunu, bunların yapılan tahlillerinde ise sadece 12 kişide sıtma hastalığı tespit edildiğini kaydeden Ayvaz, diğerlerinde ise henüz teşhis konulmadığını, tedavilerinin yapıldığını ifade etti. Vali Ayvaz, şöyle dedi: "Sağlık durumları şu an çok iyi durumda. Köyde her şey kontrol altındadır. Ekiplerimiz 24 saat köyde çalışmalarını sürdürüyor. İlaçlama yapılıyor. Köylüler bu konuda bilgilendiriliyor. Korkulacak bir şey yok. Bu tür haberler köylüleri tedirgin ediyor. Durum kontrol altına alındı. Basından tek isteğimiz, gerçekleri kamuoyuna yansıtmalarını bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber