Darende'yi 1 yılda 500 kişi gezdi

Doğal, dini ve kültürel turizm değerlerini barındıran Malatya'nın Darende ilçesini 1 yıl içinde 500 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, yaptığı açıklamada, 7 bin yıllık geçmişe sahip ilçenin turizm varlıklarıyla her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğunu söyledi. İlçenin gezilip görülebilecek farklı yerleri bulunduğunu anlatan Özkan, Somuncubaba Türbesi, Zengibar Kalesi, Aslantaşlar, yalnız minareler, Erzincani Camii ve Külliyesi, Abdurrahman Gazi Türbesi, Ozan Anıtı, Hüseyin Paşa Hamamı, Kudret Havuzu, Tohma Kanyonu ve Günpınar Şelalesinin bunlardan bazıları olduğunu dile getirdi.

İlçeyi son 1 yıl içinde 500 bin kişinin ziyaret ettiğini vurgulayan Özkan, yerli ve yabancı turistlerin ticaret hayatını canlandırdığını ifade etti. Özkan, şöyle devam etti: ?Darende ilçesinin tüm nüfusunun yaklaşık 50 bin, ilçe merkezi ise 15 bin nüfusa sahip. Ancak ilçemizi her yıl yaklaşık 500 bin kişi ziyaret ediyor. Somuncu Baba Külliyesi başta olmak üzere tarihi değerlerimiz ziyaret ediliyor. Bu nedenle ilçemiz yıl boyunca ziyaret edilen ilçeler arasındadır. Bu nedenle ilçemizde yıl boyunca ticaret olmaktadır. Gelen her ziyaretçi Darende ekonomisine güç vermektedir. Bu nedenle sorunlarımızı çözdük, belli, bir kaynağa da sahibiz.? diye konuştu

İsa Özkan, ilçede tüm alt yapı sorununu çözdüklerini, içme suyu şebekesini yenilediklerini belirtti. Arıtma tesisi kurmak için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Özkan, ?Kanalizasyon Tohma'ya akıyordu, arıtma tesisimizi kuruyoruz. Bunun ardından doğalgazın gelmesini bekliyoruz. 2014'de Doğalgaza da kavuşacağız. Arıtmayı bitirip, doğalgaz kavuşursak sorunsuz bir ilçe olacağız. TOKİ ilçemize yaklaşık 500 konut yaptı, bu sorunu da çözdük. Darende cazip bir ilçe haline geldi. Kiralar düştü.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber