Yıllığa 'Bana iş ayarlayacağından eminim' yazdı, İSFALT'ın başına getirildi

Haber Giriş : 03 Eylül 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir Topbaş'ın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş'ın yıllığına, "Bana iş ayarlayacağından eminim" yazan arkadaşı, İSFALT'ın başına getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, endüstri mühendisi oğlu Hüseyin Ersan Topbaş'ın İTÜ'den sınıf arkadaşı Çağatay Kalkancı'ın okul yıllığında kaleme aldığı ricayı geri çevirmedi. Topbaş, dokuz yıl evvelki yıllık yazısında Hüseyin Topbaş'a hitaben, "Sevgili manken arkadaşım. İleride bana muhakkak ekmek çıkartacak bir çok iş ayarlayacağından eminim" diyen Çağatay Kalkancı'yı, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasına giren İSFALT'ın başına getirdi.

1996'DA MEZUN OLDULAR
İki hafta önce yeni görevine başlayan Çağatay Kalkancı, İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'ne Hüseyin Ersan Topbaş ile aynı yıl girdi. Burada başlayan arkadaşlıklarını sıkı dostluğa çeviren Karahan ve Topbaş, 1996 yılında birlikte mezun oldular. Çağatay Kalkancı, okul yıllığında Hüseyin Ersan Topbaş için kaleme aldığı yazıda, arkadaşını ne kadar sevdiğini belirterek, birlikte yaptıklarından büyük keyif aldığını anlattı. Bir paragraflık yazısında yer verdiği bircümle ise, Kalkancı'yı genç yaşta Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olan İSFALT'ın başına getirmeye yetti. Kalkancı'nın, "Sevgili manken arkadaşım, bana ekmek çıkartacak bir çok iş ayarlayacağına eminim" cümlesini baba Topbaş, yıllığın hazırlanmasının üzerinden dokuz yıl geçmesine rağmen unutmadı. Ve Çağatay Kalkancı'yı İSFALT'ın başına geçirerek bu ricayı yerine getirdi. İSFALT Genel Müdürü Süreyya Polat'tan görevi devralan Çağatay Kalkancı, daha önce BEKO'da üretim ve planlama müdürlüğü ile Fatoğlu Gıda'da da Dış Ticaret Müdürlüğü yaptı.

HOCALARI DA GELDİ
Hüseyin Ersan Topbaş'ın İTÜ'den hocaları da belediyede görev yapıyor. Topbaş, göreve gelir gelmez İTÜ endüstri bölümünden Prof. Dr. Ramazan Evren'i genel sekreteri yaparken, Doç. Dr. Cengiz Güngör'ü mayısta ayında AKP Başkanlığı'na araştırma görevlisi, Süleyman Pektaş'ı da Ulaşım A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirdi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber