Şehirlerarası bankamatikçi!

Haber Giriş : 03 Eylül 2005 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Safiye Soyman'ın Edirne Devlet Türk Müziği Korosu'nun kadrolu sanatçısı olduğu halde kente hiç uğramadığı, ama maaşını aldığı öne sürülüyor.

Kültür Bakanı Atilla Koç'un başlattığı "bankamatik sanatçıları" tartışması devam ediyor. Türk Sanat Müziği sanatçısı Safiye Soyman'ın, Bakan Koç'un kastettiği sanatçılardan biri olduğu öne sürülüyor. Ünlü sanatçının, Kültür Bakanlığı tarafından 2001 yılında Edirne Devlet Türk Müziği Korusu'na kadrolu sanatçı olarak işe alındığı, fakat Soyman'ın sözleşmeyi imzaladıktan sonra kente bir daha hiç uğramadığı iddia ediliyor. Soyman'ın Edirne'den banka hesabına yatırılan bin 600 YTL'lik aylığını ve yılda altı maaş ikramiyesini, banka kartıyla tahsil ettiği ifade ediliyor. Safiye Soyman'ın Edirne'de hiçbir konsere katılmadığı dile getiriliyor ama sanatçının kente 50 kilometre uzaklıktaki Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde iki kez ücret karşılığı konsere çıktığı kaydediliyor.

50 KM YAKLAŞTI
Sanatçının Babaeski Belediyesi'nin geçen yıl düzenlediği Tarım Festivali'ndeki konserinin yanı sıra, Trakya Yağ Sanayicileri Derneği'nin ilçeye bağlı Mandıra beldesinde düzenlediği toplantı yemeğinde de ücret karşılığı sahne aldığı iddia ediliyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber