Mucize Türk doktor

Haber Giriş : 03 Eylül 2005 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NEW York, tek karaciğerle 3 hastayı kurtaran Dr. Şükrü Emre'yi konuşuyor. New York Dergisi'nin 'Mucize Yaratan Doktorlar' listesinde ilk 10'a giren Emre yakındı: Organ bağışı az.

ABD'DE bir Türk doktor tek karaciğerle üç hastayı kurtardı. New York Dergisi bu ilginç ameliyat serisi nedeniyle Şükrü Emre'yi New York'taki en iyi 10 doktor arasında gösterdi.

Emre, 'Organ bağışı azlığı nedeniyle tek organı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz' diye konuştu. Ünlü doktor, başarısını ise hastalarını ailesinden biri gibi tedavi etmesine bağladı.

Dergide 'Mucize Yaratan Doktorlar' başlığıyla yayımlanan listede Mount Sinai Hastanesi'nin Yetişkin ve Pediatrik Karaciğer Nakil Ünitesi'nin Direktörü Doktor Şükrü Emre'nin gerçekleştirdiği ameliyat serisi anlatıldı.

Karaciğer nakli yapılan üç hasta, karaciğerindeki enzim eksikliği yüzünden hızla kilo veren ve sinir hücreleri yıpranan 37 yaşındaki John Lee, hiç içki içmediği halde siroz olan 67 yaşındaki Harriet Goldman ve yine enzim eksikliği nedeniyle kanı asitlenen Franklin Chuqui. Trafik kazasında hayatını kaybeden bir genç kızın karaciğeri bu üç hastanın kurtuluşu oldu. 'Çocuğa bir parça verdim, yetişkine bir parça verdim' diyen Dr. Şükrü Emre, organ bağışı azlığı nedeniyle böyle bir yöntem kullandığını anlattı ve herkesi organ bağışlamaya çağırdı.

1988 İstanbul Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi iken uzmanlaşmak üzere ABD'ye giden Şükrü Emre en iyi doktorlar listesinde olmayı gurur verici olarak nitelendirdi.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber