Öğrencilerden harç protestosu

Bingöl Üniversitesi Öğrencileri Derneği (BÜÖ-DER), ikinci öğretim ve açık öğretim için kaldırılmayan harçları protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'de, Dörtyol Saat Kulesi önünde toplanan bir grup üniversite öğrencisi, ikinci öğretim ve açık öğretim için alınan harçların kaldırılmasını istedi. Çoğu Bingöl Üniversitesi Öğrencileri Derneği'ne (BÜÖ-DER) üye olan öğrenciler, burada bir basın açıklaması yaparak, ellerindeki dövizlerle harç uygulamasını protesto etti. Öğrenciler adına basın metnini okuyan Emrullah Kaya, ikinci öğretim ve açık öğretim harçlarının kaldırılmamasının çifte standart olduğunu söyledi. Bu uygulamayla eğitimde eşitlik ilkesinin ihlal edildiğini belirten Kaya, ikinci öğretimde okuyan bir öğrencinin en az her dönem 500 TL yatırdığını anlattı. Kaya, bu ücretler yüzünden parasını yatıramayıp okulu bırakmak zorunda kalan ve kayıt yaptıramayan öğrenciler bulunduğunu söyledi.

BARINMA SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULSUN

Harç sorunu dışında yereldeki üniversitelerde yaşanan bazı sorunların öğrencilerin okumasını engellediğini belirten Kaya, üniversitelerde daha önceden olduğu gibi barınma sorununun devam ettiğini ifade etti. Devlet tarafından yurt yapılmamasının birçok soruna neden olduğunu belirten Kaya, bazı ev sahiplerinin de binalarına, ?Öğrenci ve bekara ev verilmez? yazıları astığını, bunun da kayıt yapmaya gelen öğrencileri dönüşe zorladığını, halkın konuya daha duyarlı yaklaşmasını beklediklerini dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından tekrar yürüyüşe geçen öğrenciler, bir süre sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber