Türkiye'nin ilk bölgesel inovasyon merkezi Konya'da

Konya Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak ve Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından yürütülecek Türkiye'nin bölgesel anlamdaki ilk inovasyon merkezi olan Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin protokolü imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, KSO'da düzenlenen imza töreninde, Karapınar'a Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurulmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu.

KSO'nun bundan sonra dev bir yatırım alanını yöneteceğini ifade eden Doğan, Konya'nın sıradan bir sanayi şehri olmadığını ifade etti.

Karapınar'ın Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olması kararıyla 60 milyon metrekarelik alanda Konya ekonomisi için enerji üretileceğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

''Bu gelişme, Konya ekonomisinin yeni teşvik sistemi kapsamında kendisini yenilemesi için bir manivela görevi yapacak. Konya artık insan kapasitesi, sanayideki üretim gücü ve üniversiteleri ile sıradan bir sanayi şehri olmaktan çıktı. Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin yürütülmesinden Konya Sanayi Odası sorumlu. Ayrıca bugün imzalayacağımız ve Konya'nın sanayideki tüm ihtiyaçlarını karşılayacak Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin yürütücüsü de Konya Sanayi Odası olacak.''

-''Konya dünyanın geleceğinde rol alabilecek bir şehir''-

KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise Konya'nın dünyanın geleceğinde rol alabilecek bir şehir olduğunu dile getirdi.

Büyükhelvacıgil, Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Bölgesel İnovasyon Merkezi gibi adımların büyük önem arz ettiğini, bu adımların Konya'nın; dünyanın geleceğinde rol alabilecek bir şehir olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman da Bölgesel İnovasyon Merkezi'ni Konya'nın 2023 üretim ve ihracat hedefini yakalaması açısından çok önemli bulduğunu vurguladı.

Akman, birçok ortağı olan projenin bölgeye katma değer üretecek altyapı oluşturması dileğinde bulundu.

-Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi-

Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi, MEVKA'nın desteği, KSO'nun yürütücülüğünde; Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi, Selçuk Üniversitesi İleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi ortaklığında hayata geçecek.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 bin metrekarelik alanda kurulacak olan merkez, 5 milyon 335 bin liraya mal olacak. 4 milyon lirası MEVKA Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenecek merkezde, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Merkezi, Küme Koordinasyon Merkezi, Kuluçka Merkezi, Tasarım ve Proje Merkezi, Mesleki Yeterlilik Merkezi, Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi ile uygulama laboratuvarları yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber